Partidul Democrat Istoric

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Partidul Democrat este un partid modern, de cuprindere nationala, fiind succesorul Frontului Salvarii Nationale, al Partidului Democrat, al fuziunii prin absorbtie cu Partidul Democrat al Muncii, Partidul Unitatii Social Democrate, Frontul Democrat Roman, Partidul Alianta Nationala si Partidul Pensionarilor si al Protectiei Sociale.

Prin vocatia sa nationala, Partidul Democrat este partidul intereselor actuale si de perspectiva ale natiunii romane, ale fiecarui cetatean al Romaniei.

Sigla Partidului Democrat este trandafirul, sub care se afla prescurtarea PD, ansamblul fiind incadrat intr-un patrat cu colturile rotunjite.

Partid de centru, republican, cu doctrina populara europeana moderna ale carei principii sunt: o economie de piata eficienta, umana, solidara, servicii publice moderne, performante, protectie sociala extinsa, activa si bine orientata, in acord cu o justitie independenta, accesibila, securizanta. Partidul Democrat este un partid pragmatic, modern, reformator, un partid cu experienta guvernarii, pregatit pentru provocarile acesteia, un partid care reprezinta si promoveaza vointa politica, interesele si dezideratele unor largi categorii sociale.

Partidul Democrat este un partid activ, conectat la realitatile politice din Uniunea Europeana, deschis la schimbare si la colaborarea cu exponentii curentelor politice dominante la nivel european.

Partidul Democrat a solicitat afilierea la Partidul Popularilor Europeni, la data de 27 iunie 2005, in urma votului unanim acordat de Conventia Nationala Extraordinara.

ORGANIZARE Conform Statutului, reactualizat la Conventia Nationala Extraordinara din 25 iunie 2005, organele de conducere la nivel central sunt: Conventia Nationala, Consiliul National de Coordonare, Colegiul Director National (CD), Biroul Permanent National, Presedintele Executiv si Presedintele partidului.

Conventia Nationala (C. N.) este formata din conducerile centrale si judetene ale partidului, din reprezentantii partidului in administratia centrala si judeteana si dintr-un numar de delegati din organizatiile judetene. Delegatii organizatiilor judetene constituie majoritatea in Conventia Nationala (total 978 de participanti). Conventia Nationala este forul suprem de conducere al partidului in care se stabileste linia politica, statutul si programul partidului si se aleg Presedintele partidului impreuna Presedintele Executiv, Presedintele Comisiei Nationale pentru Statut, Etica si Litigii si Prsedintele Comisiei Nationale de Revizie si Control. Alegerea Presedintelui partidului consta in votarea unei motiuni care devine programul partidului iar promotorul acestei motiuni devine presedintele partidului.

Primul semnatar al motiunii devine presedinte executiv. Motiunile sunt alternative programatice in privinta liniei politice a partidului, care respecta orientarea moderna, a acestuia. Intrucat prima motiune adoptata la Conventia Nationala din 1992 a intrunit 35 de voturi, este necesar ca ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 751 cuvinte
Nr caractere:
16 437 caractere
Marime:
14.38 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
democratie, politica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Partidul Democrat Istoric
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Partidul Democrat este succesorul Frontului Salvarii Nationale, al PartiduluiDemocrat, al...
Aspecte ale partidelor politice Istoria partidelor incepe inca din Antichitate, insa in forma pe...
CAPITOULUL I PARTIDELE POLITICE 1.1. Aparitia si evolutia istorica a partidelor politice In...
Istoria statului si dreptului este stiinta sociala care studiaza formele de organizare statala...
I. DE LA GENEZA ETNICA LA GENEZA STATALA I. 1. Civilizatia si istoria daco-getilor Procesul de...
Sus!