Cele șapte minuni ale lumii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cele sapte minuni ale lumii alcatuiesc una dintre cele mai cunoscute liste care au fost intocmite vreodata. Cu toate acestea, putini sunt cei care le pot enumera pe toate. Numarul sapte are de multa vrema o semnificatie deosebita, dar de ce a fost ales tocmai acest grup de sapte? Prima mentiune a celor sapte mai faimoase constructii in care au fost incluse piramidele si Gradinile Suspendate din Babilon. Dupa el a urmat un matematician pe nume Philo din bizant, prin anul 225 i. H., si un scriitor grec, Antipater din Sidon pe la anul 130 i. H. Cei doi si-au alcatuit propiile lor clasificari.

In antichitate personalitatile importante au facut constructii magnifice ca o dovada elocventa a puterii si influentei pe care le aveau. Nu poate sa nu te impresioneze maestria pe care o presupun asemenea constructii, si existenta lor a constituit o sursa de mare mandrie oamenii din partea locului. Fervoarea religioasa a jucat si ea un rol important in aparitia multora dintre aceste minuni, si toate cele sapte constructii au devenit importante puncte de atractie turistica.

Scriitorii greci au alcatuit lista celor sapte din cladirile care le erau la indemana si toate se aflau in imperiul lui Alexandru cel Mare.

Cele sapte minuni ale lumii antice au fost: Marea Piramida de la Giza, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul de la Halicarnas, Gradinile suspendate din Babilon, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria si Templul zeitei Artemis din Efes.

Calatoriile in tari indepartate sunt un mod relativ modern de petrecere a timpului liber. In lumea antica era adesea greu si periculos sa calatoresti, si putini oameni, in afara de soldati si negustori, au calatorit la distante mari. In secolul al XVIII-lea europenii cultivati au inceput sa faca un mare tur al oraselor si constructiilor de importanta istorica, in special a celor din Italia, dar abia in secolul al XIX-lea vapoarele cu aburi si caile ferate le-au dat posibilitate oamenilor de rand sa viziteze tari ca Egiptul si sa vada cu ochii lor astfel de minuni ca piramidele.

Marea piramida de la Giza din Egipt este singura din cele sapte minuni ale lumii antice care mai exista astazi.

Timo de aproape 4000 de ani a ramas cea mai inalta constructie: cand a fost terminata, avea inaltimea ametitoare de 147 metri.

Este cea mai mare si cea mai precis cladita constructie de piatra care s-a facut vreodata. Aflata pe malul apusean al fluviului Nil, a fost construita de regele Hufu, cel de-al doilea rege din dinastia a patra, care uneori este cunoscuta sub numele grecesc de Keops. Hufu a domnit aproximativ intre anii 2551 si 2528 i. H. si a supravegheat construirea piramidei sale, care avea sa-I serveasca drept mormant.

Desi a luat ca model piramida tatalui sau de la Dahshur, este mult mai mare si a anuntat mareata epoca a construirii piramidelor.

Au existat alte piramide inainte de Marea Piramida si mai multe au fost construite dupa aceea, dar nici una nu a fascinat lumea intreaga timp de mai bine de patru milenii.

Planul ...

Bibliografie:

-"Marile minuni ale lumii"

autor: Russell Ash

ilustratii:Richard Bonson

editura:Litera international

-"Enciclopedia lumii"

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cele Sapte Minuni Ale Lumii - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
6 144 cuvinte
Nr caractere:
32 249 caractere
Marime:
38.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Tag-uri:
minuni, monumente, istorie
Predat:
la liceu
Sus!