Caderea Lui Napoleon Bonaparte Legenda Napoleniana

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In 1812 Napoleon, a carui alianta cu tarul Alexandru I a fost dezintegrata, a pornit invazia Rusiei care s-a sfarsit intr-o retragere dezastroasa la Moscova. Dupa aceea toata Europa s-a unit impotriva sa, cu toate ca el s-a luptat sansele erau foarte mici. In aprilie 1814 maresalii sai au refuzat sa continuie conflictul. NApoleon a abdicat si a fost exilat in insula mediterana Elba. Localizata departe de coasta Italiei, insula Elba este cunoscuta ca locul unde, dupa prima sa abdicare, a fost exilat imparatul francez Napoleon. Marie Lousie si fiul sau au fost pusi sub custodia tatalui ei, imparatul Austriei. Napoleon nu i-a mai vazut pe nici unul din acestia doi niciodata.

In 1815 el a evadat din Elba si a marsaluit pana la Paris castigand lupta cu trupele trimise sa-l captureze. in Paris el a promulgat noi si mult noi constitutii democratice, si veterani din campaniile vechi ale sale au fost luati sub tutela lui. Napoleon a cerut pace aliatilor dar acestia au respins cererea, si s-au hotarat sa atace primii. Campania din Belgia s-a sfarsit cu infrangerea de la Waterloo din 18 iunie 1815. El s-a retras la Rochefort, unde s-a predat capitanului vasului englez Bellerophon. Dupa aceea a fost exilat in insula Sfanta Elena unde a ramas pana la moartea sa, din cauza cancerului la stomac, in 5 mai 1821. Ca prim consul si imparat, el a obligat cei mai buni artisti si scriitori, din Franta si Europa, sa-i glorifice documentele care au contribuit cultului prin elaborarea unor ceremonii cu care au fost celebrate regulile lui, pictandul ca arhitectul celor mai mari victorii ale Frantei. In 1840 ramasitele lui Napoleon au fost aduse in Paris la cererile regelui Frantei Louis-Philippe. In 1806 Bonaparte a ordonat construirea Arcului de Triumf ca monument al victorrilor sale. Constructia este inalta de 50m si lata de 45m. Pe zidurile din interior ale arcului sunt trecute numele multor generali si victorii militare ale lui Napoleon Bonaparte.

Napoleon a fost cateodata un tiran si intotdeauna autoritar. El a mai fost un monarh luminat care a schimbat institutiile franceze si a incercat sa reformeze institutiile Europei si sa dea continentului o lege comuna. La Sfanta Elena el a spus Waterloo va sterge memoria tuturor victorilor mele dar el a gresit. El este reamintit co bine ca fiind un general mare, nu pentru guvernarea lui luminata, dar cea de a doua trebuie sa fie socotita daca el este doar numit Napoleon cel Mare.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
458 cuvinte
Nr caractere:
2 246 caractere
Marime:
134.06 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Istorie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Caderea Lui Napoleon Bonaparte Legenda Napoleniana
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Napoleon I (1769-1821), imparatul Frantei, s-a nascut la data de 15 august, 1769, in Ajaccio,...
Sus!