Avantajele și dezavantajele aderării României la UE

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa 17 ani de tranzitie in care Romania a incercat sa uite de cosmarul comunist, s-a gasit in sfarsit luminita de la capatul tunelului, un tunel lung in care am intrat in iunie 1995 prin cererea de aderare la Uniunea Europeana. Deschiderea oficiala a negocierilor cu Romania incepe abia in februarie 2000, ele terminandu-se in decembrie 2004 iar in 2005 la 25 aprilie s-a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana impreuna cu Bulgaria.

1 ianuarie 2007 este o data istorica a Romaniei, cel mai bun lucru realizat de poporul roman dupa Marea Unire de la 1918. Astfel Romania s-a intors la marea familie europeana, acolo unde ii este locul.

Totusi, pe langa avantajele oferite de aceasta aderare sunt prezente si dezavantajele datorita nivelului scazut de dezvoltare fata de celelalte state membre ale Uniunii.

Incepand cu 1 ianuarie 2007, romanii pot calatori doar cu buletinul in spatiul UE. Acesta este cel mai important avantaj care s-a simtit imediat dupa aderare. Nu mai este nevoie de pasaport sau de sume de bani obligatorii pentru sederea in statele membre UE.

Romania va primi fonduri pentru reconstructie, pentru dezvoltarea spitalelor, scolilor, pentru dezvoltarea infrastructurii iar capitalul strain va investi mai mult in tara noastra. Destinatia acestor fonduri va fi strict verificata de Uniunea Europeana, astfel nu vor mai fi cazuri de deturnari de fonduri cum au fost pana acum.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Avantajele si Dezavantajele Aderarii Romaniei la UE.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
545 cuvinte
Nr caractere:
2 983 caractere
Marime:
7.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Istorie Universală
Tag-uri:
fonduri, dezvoltare, state
Predat:
la facultate
Materie:
Istorie Universală
Sus!