Previzualizare referat:

Extras din referat:

Varicela sau varsatul de vant este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzeaza eruptie cu urticarie.

Apare pe tot parcursul anului, intalnindu-se mai frecvent iarna si primavara. Mai mult de 90% din oamenii din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata.

La copiii sanatosi varicela nu este de obicei o afectiune grava, severitatea acestei afectiuni variind de la o persoana la alta. Varicela este mult mai severa si cauzeaza complicatii la:

1.femeile gravide,

2.la copii cu varsta peste 15 ani si la

3.persoanele care au sistemul imunitar afectat.

Mod de transmitere: Cel mai frecvent transmiterea bolii se realizeaza pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale si nazale. De asemenea virusul se poate transmite prin aer, prin stranut sau tuse, de la persoane bolnave. Mai rar, virusul se transmite prin secretiile rezultate din ruperea veziculelor cutanate. Cea mai contagioasa perioada incepe cu 1-2 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua pana la o saptamana dupa aparitia ultimului val eruptiv; boala nu mai este contagioasa in stadiul crustelor hemoragice

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Varicela.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
845 cuvinte
Nr caractere:
4 967 caractere
Marime:
11.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Învățământ Vocațional
Tag-uri:
varicela, viata
Predat:
la liceu
Sus!