Inteligența Artificială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In ultimii ani, recunoasterea fetelor a devenit un domeniu foarte popular pe baza caruia s-au dezvoltat unele din cele mai de succes aplicatii care tin de analiza imaginilor.

Datorita naturii acestei probleme, nu doar cercetatorii din informatica sunt interesati de face recognition, ci si neurologii si psihologii. A devenit o opinie generala faptul ca progresele inregistrate de cercetatorii care se ocupa de inteligenta artificiala, pot deveni foarte utile atat in neurologie cat si in psihologie contribuind la o mai buna cunoastere a modului de functionare a creierului uman.

O descriere generala a problemei recunoasterii fetelor (in informatica) poate fi formulata in felul urmator: fiind date reprezentari video sau imagini ale unei "scene", sa se identifice una sau mai multe persoane aflate in cadrul acelei "scene" cu ajutorul unei baze de date de fete.

Face Recognition presupune implementarea a doua etape:

- Face Detection, in cadrul aceste etape se incearca identificarea fetelor care apar in imaginile pe care se lucreaza; imaginile sunt apoi procesate pentru a usura recunoasterea persoanelor ale caror fete au fost detectate in imagini.

- Face Recognition, in cadrul acestei etape, fetele detectate si procesate sunt comparate cu fetele cunoscute(dintr-o baza de date), si se decide asupra identitatii persoanei respective.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inteligenta Artificiala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
708 cuvinte
Nr caractere:
3 762 caractere
Marime:
36.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Învățământ Vocațional
Tag-uri:
inteligenta artificiala, etape
Predat:
la liceu
Sus!