Previzualizare referat:

Extras din referat:

INTRODUCERE

Interactiunea este o componenta importanta in retelele de invatare online. Ca o parte vitala a invatarii sociale (Vygotsky, 1978), sunt trei tipuri de interactiuni in spatiile de invatare online: student-student, student-profesor si student-continut. (Moore, 1989). Cu toate acestea, evolutia accesului la tehnologie a facut posibila o a 4-a interactiune si anume Interactiuea om-calculator. Intr-o arhitectura pe 3 nivele a interactiunii, Hirumi (2006) a definit pe nivelul II interactiunile de tip om- resurse non-umane.

In acord cu Siemens, 2004: invatatul este vazut ca un proces de dezvoltare de ,,retele" si conexiuni intre oameni, informatii si artefacte de invatare digitale intr-o retea omniprezenta.

Viitorul unei educatii inalte este strans legat de dezvoltarea de noi tehnologii si capacitati computationale a noilor masini inteligente. In acest domeniu, inteligenta artificiala avanseaza in a deschide noi posibiltati si provocari pentru a invata sau preda in educatia inalta, cu potentialul unei schimbari fundamentale guvernamentale a arhitecturii interne a institutiilor educationale.

In ani 1950, Alan Turing a propus solutia pentru intrebarea legata de posibilitatea ca un sistem construit de om sa fie inteligent: jocul imitarii. Un test ce presupune capacitatea umana de a diferentia o conversatie cu un om, de cea cu un robot. In caz de diferenta nu este observata, putem admite ca avem un sistem inteligent sau o inteligenta artificiala.

In momentul de fata, inteligenta artificiala avanseaza intr-un ritm accelerat, lucru ce impacteaza profund natura serviciilor intr-o educatie inalta. De exemplul putem vorbi de primii teacherBots utilizati intr-o universitate din Australia (Deakin University) de tipul unui IBM supercomputer Watson. Computerul ofera sfaturi studentilor la orice moment al zilei, tot anul universitar.

CONCEPTE SI DEFINITII

- ChatBot= computer ce se comporta ca un asistent ce simuleaza si proceseaza conversatiile umane, comunica cu utilizatorii prin mesaje.

- Automatizare = un fenomen care are - in acelasi timp - un nivel tehnologic, economic, organizational si natura sociala si are ca obiect gestionarea si evolutia sistemelor tehnico-organizationale complexe care desfasoara procese de productie a produselor si / sau serviciilor .

- Intersubiectivitate = concept referitor la relatiile intre indivizi si grup, problematica pentru pedagogica fara oameni.

- Watson/IBM supercomputer = computer ce combina inteligenta artificiala cu analiza pentru o prformanta optima de a raspunde la intrebari. Numit dupa fondatorul sau Thomas J. Watson.

- ,,teacher-light tuition" = metafora ce face referire la abilitatea unui profesor de a indruma sau lumina caile unui student spre directii noi.

- Agenti automati = masini inteligente ce reprezinta o structura digitala a cerintelor simple de profesor

- MOOC=massive open online course

- ANT= actor network theory

Bibliografie:

- https://telrp.springeropen.com/counter/pdf/10.1186/s41039-017-0062-8.pdf

- https://ajet.org.au/index.php/AJET/article/download/3273/1477/12970

- Teaching in Higher Education

http://www.tandfonline.com/loi/cthe20

Teacherbot: interventions in automated teaching (Sian Bayne)

- Biesta, G. J. J. 1998. "Pedagogy without Humanism: Foucault and the Subject of Education." Interchange 29 (1): 1- 16. doi:10.1023/A:1007472819086. Braidotti, R. 2013. The Posthuman. Cambridge: Polity Press.

- Siemens, G. (2012). MOOCs are really a platform. eLearnspace.

http://www.elearnspace.org/blog/2012/07/25/moocs-are-really-a- platform/

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 766 cuvinte
Nr caractere:
14 588 caractere
Marime:
90.04 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligenta Artificiala
Data publicare:
10.11.2022
Structură de fișiere:
  • TeacherBots.docx
Predat:
la facultate
Sus!