Securitatea Sistemelor Informatice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

diverselor organizatii. In lupta mondiala impotriva birocratiei utilizarea programelor informatice, a retelelor de calculatoare si a Internetului in special, a produs modificari majore in modul de realizare a operatiunilor economice, de stocare si prelucrare a datelor si mai ales de realizare a evidentei contabile.

Securitatea sistemelor informatice devine din ce in ce mai importanta avand in vedere cresterea riscurilor privind modificarea sau distrugerea datelor, intreruperea unor operatiuni electronice importante, divulgarea unor informatii confidentiale, sau chiar riscul de aparitie a unor eventuale fraude.

,,Ca sa fiu sincer, securitatea cibernetica nu difera de ceea ce realizam de multi ani in domeniul securitatii fizice. Aceeasi problematica aplicata in lumea virtuala." J. Bruce Harreld, Senior Vice President for Strategy-IBM Corporation. 1)

Preocuparea managementului pentru securitarea informatiei trebuie sa fie reala. Masurile de protectie trebuie sa fie astfel stabilite incat sa detecteze si sa asigure corectia breselor de securitate pentru ca acestea sa fie prompt identificate, investigate si indepartate, avandu-se in vedere actualizarea continua a politicilor, standardelor si practicilor general acceptate in lumea IT privind securitatea.

,,Cu totii suntem de acord ca nimic nu este 100% sigur, ceea ce inseamna ca probleme vor aparea mereu. Trebuie sa dam o importanta foarte mare pregatirii pentru momentul cand inevitabilul se produce, si de asemenea, prevenirii, asigurarii ca investigam si raportam corect problema de securitate ivita" Howard Schmidt, Chief Security Officer - Microsoft 1)

In 1995, la Londra, a fost publicat un indreptar practic privind managementul securitatii informatiilor, sub denumirea ,,British Standard 7799" (BS 7799). 2) Acest document trateaza sistemul informational ca pe un bun care are valoare, ca si alte bunuri pe care le detine organizatia, si deci trebuie sa fie protejat cum se cuvine.

Sistemele informationale pot fi amenintate de o categorie larga de pericole si securitatea lor este importanta pentru a asigura continuitatea operatiunilor economice, a minimiza pierderile, a maximiza castigurile, si astfel, pentru a fructifica optim oportunitatile de afaceri.

Securitatea sistemelor informatice este caracterizata de catre BS7799 ca o conditie esentiala pentru a mentine la cote optime urmatoarele caracteristici:

- Confidentialitatea - siguranta ca sistemul informational este accesibil numai celor autorizati

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Securitatea Sistemelor Informatice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 192 cuvinte
Nr caractere:
20 336 caractere
Marime:
20.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Inteligența Artificială
Tag-uri:
baze de date, siguranta, informatii
Predat:
la facultate
Materie:
Inteligența Artificială
Sus!