Www World Wide Web

Previzualizare referat:

Extras din referat:

World Wide Web, cunoscut si sub numele de WWW, W3 sau Web, reprezinta cel mai utilizat si mai atractiv serviciu Internet. In traducere aproximativa aceasta inseamna tesatura raspindita in intreaga lume. Metafora este sugestiva, deoarece serviciul WWW acopera ca o pinza de paianjen intreaga lume. Pinza este formata dintr-o colectie de documente specifice acestui serviciu, conectate logic intre ele, denumite hipertexte.

Un hipertext este un document care contine pe linga text, imagini, sunete (intr-un cuvint, elemente multimedia) si legaturi catre alta documente de tip hypertext, care pot fi localizate pe orice server Web din reteaua internet. Hiprtextele sunt denumite deseori pagini Web.

Sa presupunem, de exemplu, ca doriti sa creati o pagina web despre ciini. Probabil in cadrul paginii ve-ti legaturi catre alte pagini ce contin principalele categorii de rase de ciini. In cadrul paginii fiecarei categorii, ve-ti crea legatura catre paginile care contin informatii despre fiecare rasa in parte.

O legatura dintr-un hipertext poate deci sa conduca catre un alt hipertext, dar si catre alte resurse: un fisier ce conitine text, imagini sau sunete, un grup de stiri, un server FTP, etc. In plus, resursa catre care se creeaza legatura poate fi de pe un calculator din reteaua Internet situat oriunde pe glob. Consultarea informatiilor organizate sub forma de hipertexte se realizeaza cu ajutorul unui program special, denumit browser.

Utilizind un browser, utilizatorii serviciului WWW au posibilitatea de a se misca liber pe retea, de la un document la altul, indiferent de serverul pe care documentele sunt memorate, motiv pentru care aceasta operatie a fost denumita sugestiv navigare. In acest fel, World Wide Web, reprezinta un nou mod de organizare a informatiilor din reteaua Internet, un spatiu informational universal, comun tuturor, o modalitate de comunicare flexibila si creativa.

Cum s-a nascut serviciul WWW?

De-si Internet-ul are o istorie mai veche seviciul WWW a fost creat incepind cu 1989. Initiatorul acestui nou mod de comunicare a fost TIM Berners-Lee, cercetator la CERN (Consiliul European Pentru cercetatarea nucleara), care intentiona sa creeze un nou sistem informational pentru a facilita cercetatorilor schimbul de informatii si colaborarea in cadrul proiectelor stiintifice.

Prima utilizare apublica a serviciului WWW a fost in ianuarie 1992 la Geneva. Prin proiectul lui Tim Berners-Lee au fost stocate documente pe mai multa calculatoare denumite servere Web, apoi au fost consultate prin intermediul unui browser.

Tim Berners-Lee si echipa sa au dezvoltat primele versiuni pentru cele patru componente cheie necesare serviciului WWW: protocolul HTTP (hyper text transfer protocol), limbajul de scriere a hipertextelor HTML (hyper text markup language), servsrul Web, si browser-ul. Primul browser nu functiona in mod grafic, ci in linie de comanda, dar ulterior cercetatorii, printre care si Marc Andreessen, au inceput sa dezvolte ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Www World Wide Web
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
975 cuvinte
Nr caractere:
4 940 caractere
Marime:
24.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
internet, world wide web
Predat:
la liceu
Sus!