Utilizarea Stilurilor Si A Sabloanelor In Word

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Stilurile care sunt oferite de Word au o mare putere de flexibilitate din punct de vedere al formatarii unui document. Un stil este o colectie de atribute de formatare, care a fost salvata sub o anumita denumire. De exemplu un stil poate contine specificatiile de formatare: font Arial de 16 puncte, indentare de 2 inci, centrarea textului in pagina.

Aplicarea unui stil realizeaza o formatare mult mai rapida decit selectarea manuala a fiecarui atribut de formatare, avind in plus avantajul asigurarii unei continuitati. Daca se schimba ulterior un atribut de stil, intregul text caruia I-a fost atribuit textul respectiv se va modifica automat in mod corespunzator, pentru a reflecta formatarea inclusa in noul stil. Word are multe stiluri predefinite dar se pot crea de asemenea si stiluri proprii.

Pentru a atribui un stil de paragraf mai multor paragrafe, mai intii aceastea trebuie selectate. Pentru a atribui un stil de paragraf unui singur paragraf se plaseaza cursorul in interiorul acestuia. Pentru a atribui un stil de caracter, se selecteaza textul caruia trebuie sa I se aplice stilul.

In caseta cu lista Style sunt afisate denumirile stilurilor atribuite textului in care se afla punctul de inserare. Daca exista un text selectat, sau daca punctul de inserare se afla intr-un text caruia I s-a aplicat un stil de caractere, in caseta Style este afisata denumirea stilului de caractere. In caz contrar este afisata denumirea stilului de paragraf aplicat paragrafului curent.

Word poate afisa si denumirile stilurilor de paragraf si de caractere atribuite unui text din cadrul documentului.

Aceasta se realizeaza astfel: se apasa Shift+F1sau se face clic pe Help, What s This pentru a activa functia What s This? Indicatorul mouse-ului va lua forma unui semn de intrebare se face clic pe textul de care suntem interesati, iar Word va afisa intr-o caseta informatii despre stilul atribuit textului respectiv care I le ofera programul Word aceasta poate sa creeze practic alte stiluri proprii.

In acest mod se pot obtine multe alte stiluri in modul urmator: se plaseaza punctul de inserare pe un paragraf caruia utilizatorul doreste sa ii aplice noul stil se formateaza paragraful respectiv asa cum dorim. Cu alte cuvinte se aplica atributele de formatare care dorim sa fie incluse in noul stil avind punctul de inserare undeva in cadrul paragrafului, se face clic pe caseta cu lista Style, sau se apasa combinatia de taste: Ctrl+Shift+S se introduce o noua denumire noului stil si se apasa tasta Enter Se poate crea un nou stil prin introducerea de atribuite de formatare in casetele de dialog. Va trebui sa folosim aceasta metoda pentru crearea de stiluri pentru caractere, in cazul stilurilor de paragrafe, metoda este cea dorita de catre utilizator. De asemenea se poate crea un nou stil pronind de la zero, sau se poate crea pornind de la un stil deja creat. Daca utilizatorul doreste sa foloseasca ultima metoda, adica sa modifice un stil deja ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 421 cuvinte
Nr caractere:
7 258 caractere
Marime:
6.91 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Utilizarea Stilurilor Si A Sabloanelor In Word
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
In sens larg, prin e-learning se intelege totalitatea situatiilor educationale in care se...
Procesoarele de texte permit utilizatorilor sa creeze documente cu o prezentare deosebita...
MODULUL 1 1. CONCEPTE DE BAZA ALE TEHNOLOGIEI INFORMATIEI 1.1 HARDWARE, SOFTWARE SI TEHNOLOGIA...
Laborator nr. 3 - Word Procesorul de text va ajuta sa vedeti mai intai textul pe ecran si sa...
Unul din elevii scolii Lakeside din Seattle, care a profitat printre primii de oportunitatea de a...
Sus!