Utilizarea Domeniilor De Celule Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

forma unui triunghi. Celulele dintr-un domeniu pot sa se gaseasca toate sub aceeasi coloana, pe acelasi rind sau in orice combinatie posibila de coloane si rinduri, cu conditia ca grupul sa formeze un dreptunghi.

pentru a selecta acelasi domeniu de celule in mai multe foi de calcul se selecteaza mai intii foile respective se trage mouse-ul in coltul din dreapta jos a domeniului si se elibereaza butonul, domeniul selectat va fi evidentiat Utilizatorul a folosit pina acum adresele celulelor pentru a face referire la celulele respective, chiar daca este o metoda buna, adesea este mai comod a se folosi denumiri mai usor recunoscute de celule. Acestea pot avea denumiri care pot fi utilizate cu mult mai multa usurinta. Folosind pentru celule denumiri mai usor de retinut, formulele vor deveni mult mai logice si mai usor de folosit. Denumind celulele, operatiile de decupare, copiere si mutare a blocurilor de celule devine mai usor de efectuat.

se selecteaza domeniul de celule pe care dorim sa le denumim, trebuie sa ne asiguram ca toate acestea sunt pe aceeasi foaie de calcul se face clic pe caseta Name din stinga barei cu formule se introduce numele acesteia folosind cel mult 255 de caractere, denumirile admise pot contine cifre, litere, puncte si sublinieri dar nu si spatii, de asemenea o cifra nu poate fi folosita ca prim caracter in denumirea unui document se apasa tasta Enter pentru a vedea lista care contine denumirile domeniilor, se face clic pe sageata de derulare a casetei Name.

Pentru a denumi un domeniu, se selecteaza acesta se deschide meniul Insert, se selecteaza Name apoi Define. Se introduce o denumire in caseta de text Names in Workbook si se face clic pe Ok.

Caseta de dialog Define Name arata utilizatorului carui domeniu ii apartine o anumita denumire. Se face clic pe denumirea unui domeniu din lista Names in Workbook si se va putea observa adresa celulei alocate denumirii obiectului in casta de text Refers To.

Simbolul dolarului din adresa unei celule indica referintele de celule absolute care se refera intodeauna la aceeasi celula. O referinta absoluta nu va fi modificata daca respectivele celule din foaia de calcul sufera transformari. Nu trebuie sa introducem simbolul dolarului in adresa celulei, cind selectam celulele cu mouse-ul, Excel il insereaza automat.

In aceasta caseta de dialog, putem sterge denumiri. Pentru a sterge denumirea unui domeniu, se face clic pe ea in lista Names in Workbook si se face clic pe Delete.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
468 cuvinte
Nr caractere:
2 447 caractere
Marime:
4.73 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Utilizarea Domeniilor De Celule Excel
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Consideratii teoretice Foile de calcul electronice reprezinta o modalitate de gestionare a...
I. Crearea unei foi de lucru cu Excel Programele tip foaie de calcul, cum este Microsoft Excel,...
Programul MS-Excel XP este parte integranta a celei mai noi versiuni a pachetului de aplicatii...
1 Introducere Excel este un program care face calcule cu tabele de date. Fisierele create cu...
Panoul de control contine cinci linii care au urmatoarele semnificatii: Linia 1 este linia care...
Sus!