Utilitare Linux Midnight Commander Telnet Pine Manipularea Fisierelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Crearea unui director Stergerea fisierelor si directoarelor Terminarea programului Comenzi avansate: Schimbarea permisiunilor asupra fisierelor Cautarea unui fisier Fisierele arhivate Copierea fisierelor prin ftp Posta electronica: Utilitarul Pine Lansarea in executie Help Terminarea programului Trimiterea unui mesaj Citirea unui mesaj Stergerea unui mesaj Address Book Utilitarul Telnet Browserul Netscape Navigator WWW, HTML, HTTP Lansarea in executie Help Navigarea Inchiderea Midnight Commander Midnight Commander este o clona a programului Norton Commander.

Este un program de tip shell care asigura o interfata bazata pe meniuri. De regula este folosit pentru manipularea fisierelor si directoarelor, dar poate fi folosit si pentru transferuri prin ftp sau cautarea unui fisier pe disk.

Lansarea in executie: La promptul $ tastati mc $ mc FIG 11. 1. Pornirea MC Pe ecran vor aparea cele 2 panouri ca in FIG. Cele doua panouri reprezinta continutul a doua directoare. Primul ajutor Apasand tasta F1 in orice moment veti primi un ajutor sumar din care puteti afla cum sa navigati cu ajutorul tastelor, combinatii de taste sau alte informatii utile. De asemeni tasta F9 urmata apoi de tastele sageti va permite accesarea meniului. Totusi pentru majoritatea operatiunilor exista scurtaturi care, de altfel, sunt afisate chiar in meniu.

Navigarea Este foarte simpla: folosind tastele sageti sus si jos puteti pozitiona cursorul pe fisierul (directorul) dorit. Pentru a schimba directorul curent se procedeaza in felul urmator: se pozitioneaza cursorul pe directorul dorit si se apasa tasta Enter. Nota: Directorul . reprezinta parintele directorului curent.

Vizualizarea unui fisier Midnigt Commander poate sa vizualizeze fisiere text, html si fisiere comprimate. Pentru a vizualiza continutul unui fisier se procedeaza in felul urmator: se pozitioneaza cursorul pe fisierul dorit si se apasa tasta F3. Daca fisierul este mai mare decat un ecran, atunci puteti folosi tastele sageti sus si jos pentru a naviga in interiorul fisierului.

Pentru a parasi modul vizualizare apasati Esc sau F10. Editarea unui fisier (text) Midnight Commander are editor incorporat astfel incat pozitionand cursorul pe fisierul (text) dorit si apasand tasta F4 ii puteti modifica continutul.

Crearea unui director Apasand tasta F7 puteti crea un director (nou) in directorul curent.

Daca doriti sa-l creati in alta parte, trebuie mai intai sa schimati directorul curent.

Dupa apasarea tastei F7 va apare un dialog in care sunteti intrebat care va fi numele noului director. Tastati numele noului director si apasati Enter FIG 11. 2. Crearea unui director Manipularea fisierelor Atentie: Pentru utilizatorii obisnuiti manipularea fisierelor este guvernata de permisiunile fisierelor si directoarelor. Astfel utilizatorii nu pot copia fisiere in ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 233 cuvinte
Nr caractere:
13 433 caractere
Marime:
753.02 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Utilitare Linux Midnight Commander Telnet Pine Manipularea Fisierelor
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Ce este Linux. Copyright Linux este o copie a sistemului de operare UNIX, care poate rula pe un...
Introducere in Linux Obiectivele Suportului de Curs Acest suport de curs a fost conceput...
De la inceput, Linuxul a avut nevoie de resurse hardware minime pentru a rula. Acest lucru nu s-a...
1.1 Sisteme de calcul. Structura sistemelor de calcul Sistemele de operare sunt colectii de...
Orice sistem de calcul electronic nu poate sa asigure prelucrarea automata fara existenta unui...
Sus!