Unitatea Centrala

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Din punct de vedere functional, arhitechura unui sistem de calcul este redata in schita de mai jos si anume Medii de stocare; Dispozitive periferice; Dispozitive pentru accesarea mediilor de stocare; Dispozitive pentru interfata cu utilizatorul Dispozitive periferice de intrare (DP /I) Dispozitive periferice de iesire out- (DP /O) Interfete Memoria Externa (ME) Magistrale de transmitere a comenzilor de control, informatiilor si instructiunilor Pe scurt, despre fircare componenta se poate preciza: Unitatea Centrala (UC) este alcatuita din Unitatea Centrala de prelucrare si Unitatea de memorie interna Unitatea de memorie (UM) sau memoria interna (principala) este componenta sistemului de calcul destinata pastrarii datelor si instructiunilor programelor in locatii bine definite prin adrese. Este formata, in general, din celule de memorie, fiecare celula fiind un circuit care poate stoca un bit de informatie. (BIT de la binary digit cea mai mica unitate de informatie reprezentabila intr-un calculator; poate lua doar valorile 0 si 1). Din punct de vedere al volalitatii, memoria este de doua tipuri: ROM (Read Only Memory) nu isi pierde continutul la oprirea calculatorului, nu poate fi scrisa de catre utilizator (este inscriptionata de catre producator cu ajutorul unei aparaturi speciale), este de capacitate redusa (pana la 2MB) si este folosita pentru stocarea informatiilor despre hardware, mici programe ce configureaza diverse programe (contine programele esentiale care se incarca la pornirea calculatorului) RAM (Random Acces Memory) este o memorie volatila (se pierde la oprirea calculatorului), poate fi atat citita cat si modificata si este folosita la stocarea programelor si a datelor, fiind considerata principala memorie de lucru a calculatorului.

Dimensiunile utilizate frecvent in ziua de azi variaza intre 512 MB si 2 GB.

Unitatea Centrala de Prelucrare (UCP) este implementata cu ajutorul microprocesorului, elementul de baza al sistemului de calcul (La microcalculatoare este numita procesor). Unitatea de Comanda si Control (UCC) primeste instructiunile de la memorie, le interpreteaza si, corespunzator, trimite comenzi catre UAL si UM respectiv comenzi de transfer catre S I/O si memoria externa.

Unitatea de Aritmetica si Logica (UAL) are rolul de a executa operatii aritmetice si logice cu date furnizate de memorie si de a depune in memorie rezultatul obtinut.

Sistemul de Intrare/Iesire (S I/O), este alcatuit din: mediile de stocare suportul fizic pe care se stocheaza informatia: hard disc, CD, floppy disk, disc ZIP. Constituie o memorie suplimentara dispozitivele periferice, impartite la randul lor in: dispozitive periferice pentru accesarea mediilor de stocare: unitatea floppy, unitatea CD-rom, unitatea DVD, unitatea ZIP, unitatea card reader Dupa pozitia lor in calculator ele pot fi interne sau externe. Cele mai multe sunt disponibile in ambele variante diferenta ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 129 cuvinte
Nr caractere:
6 776 caractere
Marime:
303.74 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Tag-uri:
computer, unitate centrala
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Unitatea Centrala - Varianta 2
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Un calculator este un sistem de calcul Computing System adica un sistem de prelucrare rapida,...
Informatica a aparut o data cu constructia primelor calculatoare electronice, 1946 Universitatea...
A. Prezentare generala La dezvoltarea echipamentului cunoscut azi sub numele de calculator au...
Procesorul este piesa cea mai importanta a unui calculator, reprezentind unitatea centrala de...
1. Lucrare de laborator Nr. 1 2. Tema: Studierea modurilor de adresare la schimbul de date intre...
Sus!