Tutorial Html

Previzualizare referat:

Extras din referat:

HTML este prescurtarea HyperText Markup Language. HTML este cea mai populara limba a web-ului. Pagini si sit-uri web sunt scrise in HTML.

Cu HTML si WWW, poti aduce in acelasi loc texte, sunete, poze, si link-uri. Documentele HTML pot fi compuse si editate pe orice tip de calculator. Acest tutorial se adreseaza celor interesati sa invete HTML.

Probabil iti doresti propria ta pagina de web, sau chiar un intreg sit. Probabil administrezi deja propriul sit dar nu este creat de tine. Esti in cel mai potrivit loc. Nu iti trebuie experienta, aici vei putea invata HTML de la A la Z.

Acest tutorial te va invata cum sa iti scrii propriile pagini web in limbaj HTML.

Nu ai nevoie de vreun editor special pentru a folosi acest ghid, orice editor de text este perfect atata timp cat stii sa il folosesti. Invatand HTML vei avea mai mult control asupra aspectului paginei tale web, si vei descoperi cu usurinta cai pentru a imbunatati chiar mai mult aspectul paginei web.

HTML este un limbaj independent de platforma pe care ruleaza adica nu se schimba de la un calculator la altul sau de la un program la altul. Cele mai intalnite editoare HTML sunt Notepad pentru Windows si Pico pentru Linux. Pentru salvare in format HTML selectati in editor all format si la numele documentului adaugati terminatia . html, aceasta in cazul in care editorul nu are optiune de a selecta direct extensia HTML.

Pentru ca pagina ta web sa poata fi vazuta in WWW trebuie pusa pe un server, pentru inceput daca nu aveti deja un server setat acasa sau un host, cautati host gratis care pot oferi indeajuns de mult spatiu pentru inceput. Dupa ce v-ati gasit un host pentru a va plasa site-ul sau pagina web, trebuie sa incepeti crearea paginilor. Cand lucrezi cu HTML este foarte indicat de a avea 2 copii a documentului.

O copie trebuie sa fie pe spatiul alocat de host iar a doua pe hard-ul dumneavoastra, astfel problemele cu caderile de curent, pierderea conexiunii la internet neafectand munca dumneavoastra. Recomand crearea unui director pe hard disk pentru a pune in el documentele HTML, imaginile, sunetele care doriti sa apra pe site. Pagina principala trebuie denumita index. html, majoritatea serverelor fiind setate sa recunoasca pagina principala dupa aceasta denumire. In cazul in care index. html nu functioneaza ca pagina principala, contactati persoana care administreaza server-ul si intrebati-l ce denumire are server-ul setata pentru a recunoaste pagina principala. Capitolul 2 (Bazele unei pagini HTML) Taguri. Pagina pe care o vizionezi acum este un document HTML, vezi link-ul html2. html unde html2 este denumirea pe care i-am dat-o acestei pagini web iar. html este extensia documentului.

Intr-un document HTML poti avea caractere bold, italice, mici si mari.

Pentru a crea propozitia de mai sus, codul HTML va arata asa: Intr-un document HTML poti avea caractere bold, italice, mici si mari Bine ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tutorial Html
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 294 cuvinte
Nr caractere:
12 447 caractere
Marime:
19.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
tutorial, html, web-site
Predat:
la liceu
Sus!