Trimiterea De Mesaje Si Fisiere Pe Email

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Adresa destinatarului scrisorii tale va aparea in campul cu numele To: , dupa ce ai selectat opiiunea New message. Va aparea si un camp cu numele cc: (Carbon copy= copie la indigo) unde vei scrie alte adrese, daca vrei ca scrisoare ta sa poata fi citita si de alte persoane. O descriere scurta a continutului scrisorii va fi data in campul subiect, iar continutul propriu-zis va fi scris in spatiul mai mare, rezervat special. Din meniul options poti stabili o semnatura, pe care, cu Insert signature o poti atasa scrisorilor pe care le trimiti, de regula la sfarsitul textului scrisorii. Semnatura poate fi folosita pentru trimiterea de informatii suplimentare despre tine, institutia in care inveti sau lucrezi, organizatia din care faci parte, adresa ta reala e-mail, adresa paginii tale Web (daca ai). Daca primele programe e-mail nu puteau transmite decat text, programele mai noi (inclusiv Internet Mail pot lucra si cu caractere speciale, sub forma unor pachete de informatii binare, sau ca imagini, programe sau documente pentru editoare de texte. In acest scop, se va folosi optiunea Insert file (numita adesea Attachment si va fi precizat fisierul care se trimite.

De exemplu, in figura de mai jos, subsemnatul a trimis o scrisoare simpla la adresa mionescu@cybernet. ro, atasand atat o semnatura, Cat si un fisier.

De asemenea, s-a stabilit si prioritatea maxima (exista trei niveluri de prioritate) pentru acest mesaj, lucru care va fi evidentiat cand va ajunge la destinatie.

Am spus ca scrisoarea este trimisa la adresa mionescu@cybernet. ro, dar, totusi, in campul subject apare scris pur si simplu Mihai Tonescu, nume care sa recunoastem este mult mai simplu, mai clar si mai usor de retinut.

Practic, s-a folosit posibilitatea de a asocia (intr-o agenda de adrese Address book) fiecarei adrese un alias, care reprezinta un nume mai usor de retinut.

Selectarea unui alias din agenda de adrese se face executand un clic pe pictograma ce insoteste unul din campurile To: si cc: . Astfel, cand am trimis aceasta scrisoare, am folosit o agenda de adrese pe care o creasem mai inainte, dupa modelul din figura urmatoare (se ajunge aici actionand butonul Properties). Unii programatori au dezvoltat programe care pot transforma un fisier binar intr-un text simplu, ce poate fi trimis apoi via e-mail, prin incorporarea sa chiar in cadrul textului propriuzis al scrisorii. Apoi, cel care va primi scrisoarea va decodifica textul obtinand fisierul binar initial. Metoda functioneaza bine, insa este destul de greoaie, iar expeditorii si destinatarii nu sunt intotdeauna programatori sau experti in lucrul cu calculatorul, ci doar simpli utilizatori.

Exemple de codificari de acest gen sunt: Uuencode (decodificarea se face cu Uudecode), BinHex si Mime.

Codificarea, respectiv decodificarea unor astfel de fisiere - pe baza acestor programe-se realizeaza automat in cazul programelor e-mail mai noi.

In figura urmatoare, care ilustreaza cele spuse de mine mai ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
577 cuvinte
Nr caractere:
2 897 caractere
Marime:
86.03 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Trimiterea De Mesaje Si Fisiere Pe Email
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
BIBLIOGRAFIE 51 Introducere 1 Introducere Sistemele de fisiere distribuite constituie o...
(I) Mesajul publicitar si societatea suprasaturata informational. Chiar daca firmele aloca bugete...
Crearea unui director Stergerea fisierelor si directoarelor Terminarea programului Comenzi...
Cartea intitulata "Notiuni de Internet" incearca sa vina in sprijinul celor care, avand...
1.1.Privire de ansamblu asupra Spam-ului Mai devreme sau mai tarziu toata lumea care foloseste...
Sus!