Tipuri de comunicații pe internet

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conectarea la internet prin CABLU TV: Un transfer de date foarte mare se poate obtine prin conectarea care foloseste ca mediu de transmitere a datelor cablul coaxial. Sistemul de televiziune prin cablu a fost destinat initial transmiterii de semnal TV prin recreerea semnalului RF catre utilizatori. Cablurile coaxiale tipice sunt la 330MHz si 450MHz iar cele mai noi (HCF) sunt extinse pana la 750MHz si mult mai mult. Fiecare canal standard de televiziune ocupa 6MHz din spectrul RF, deci pe un cablu normal de 450MHz incap aproximativ 60 canale de televiziune, iar pe unul de 700MHz aproximativ 110. Pentru transmiterea de date, un canal in intervalul 50 - 750MHz este alocat transmiterii de date catre utilizator, iar un canal in intervalul 5 - 42MHz este folosit pentru transmiterea de la utilizator la provider. Un modem CMTS (Cable Modem Termination System) situat la provider comunica cu modemul de cablu al utilizatorului formand o retea locala. Majoritatea modemurilor de cablu sunt dispozitive externe care se conecteaza la un calculator prin intermediul unei placi de retea tip 10Base T sau cablu USB dar exista si modemuri de cablu interne.

Un singur canal de televiziune de 6MHz poate suporta un transfer de date de la provider la utilizator de maxim 27Mbps folosind transmisii de date in 64QAM (Quadrature Amplitude Modulation). Se poate ajunge si la viteze de 36 Mbps folosind 256QAM. Transferul de date de la utilizator la provider se face cu o viteza de 500Kbps pana la 10Mbps folosind modulatia 16QAM sau QPSK (Quadrature Phase Shift Key). Utilizatorul de internet prin cablu poate avea viteze de transfer de date intre 500Kbps si 1. 5Mbps in functie de arhitectura retelei, trafic si ocuparea resurselor. Viteza de navigare este totusi mai mica din cauza congestiilor backbone. Folosirea conectarii prin cablu mai are si avantajul conectarii continue la internet.

Modemurile de cablu cele mai cunoscute sunt 3Com, Cisco Systems, Com21, Ericsson, Motorola, Nortel Ntworks, Samsung, Trayon Comunications Systems, Tomson Consumer Electronics, Toshiba si Zoom Telephonics. Viteza de navigare si transferul rapid de date depind si de capacitatea serverului de internet care este accesat. Pentru o utilizare cat mai buna marile companii care ofera servicii de internet prin cablu pot face imagini ale celor mai accesate servere pentru ca in momentul in care utilizatorul se conecteaza la o anumita pagina sa fie redirectionat catre serverul providerului. Aparent, avantajele conectarii prin cablu scad daca numarul de utilizatori creste foarte mult. 200 de utilizatori conectati pe un canal de 27bps ar trebui sa aiba un transfer asemanator cu un utilizator ISDN adica aproximativ 130Kbps dar acest lucru nu se intampla decat daca toti cei 200 de utilizatori conectati incearca sa transfere date in acelasi timp. In general acest lucru nu se prea intampla si se pot atinge viteze mari pentru transferul de date pe cand la ISDN transferul maxim care se poate atinge este de 128Kbps. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri De Comunicatii Pe Internet
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 108 cuvinte
Nr caractere:
10 703 caractere
Marime:
9.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!