Sursa De Tensiune Comandata De Curent Sursa De Curent Comandata De Tensiune

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un numar complex este complet determinat daca se cunosc doua marimi sau modulul si argumentul nr. complex Scrierea s. sinus. in dom. Complex este utila in analiza circuitelor electrice deoarece prin aplicarea teoremelor lui kirkoff si a legii lui Ohm ec. Obtinute in domeniul timp contin derivate si integrale. Prin transcrierea acestor ec. in dom. complex, ec. Devinec. Algebrice in nr. complexe. Al doilea mod de scriere are avantajul ca este independent de timp.

Repr. Complex simplificat a semnalelor sinus. este posibila numai pentru semnalele care au aceeasi pulsatie respectiv aceeasi frecventa.

-pot fi exprimate in forma unor serii Fourier Seria Fourier trig ese det. daca se cunosc coeficientii seriei A0, Bk (si Ck (. Det. acestor coeficienti se numeste analiza Fourier a semnalului.

Coeficientii seriei se pot determina cu relatia Seria Fourier complexa: -atat amplitudinea cat si faza spectrala sunt semnale discrete (are valori numai pt anumite valori ale variabilei). Valori caracteristice: Valoarea efectiva a unui semnal nesinusoidal se calculeaza ca radicalul sumei patratelor efective inclusiv termenul constant.

Rezidul deformant se obtine daca din semnalul nesinusoidal se elimina armonica fundamentala.

Coeficientul de distorsiune care reprezinta raportul intre valoarea efectiva a reziduului deformant si valoarea efectiva a semnalului nesinusoidal fara a lua in considerare termenul constant al seriei.

Parametrii activi de circuit (elemente sau surse) Sursele independente reprezinta elem de circuit care modeleaza generatoarele de semnal. Ele se numesc independente deoarece marimea cere le caracterizeaza (tensiunea electromotoare sau curentul electric) este independenta de marimile electrice din restul circuitului.

Vom reprezenta prin: Ecuatia sursei: u (t) =e (t); variatia tensiunii reprezinta o dreapta || cu axa timpului.

Daca o sursa ideala de tensiune este scurtcircuitata curentul debitat pe aceasta tinde la oo si la fel puterea electrica, de aceea generatoarele ideale se considera de putere infinita. In realitate sursele au parametri interni finiti, nenuli care scurtcircuiteaza curentii si puterea acestora>Sursele devin reale. (G. R. T. ) Sursa ideala de curent reprez un element activ de circuit care produce un curent constant independent de reteaua legata la bornele sale.

G. I.

C. -generator independent de curent: G. R. C. -generator real de curent G=1/R unde G= inductanta i=curentul total al gruparii Ecuatia sursei reale de curent: I (t) =j (t) -Gu (t) Sursele comandate: Spre deosebire de sursele independente care sunt folosite ca semnale excitatie in circuitele electrice, sursele comandate sunt utilizate pt modelarea unor dispozitive electrice de putere sau electronice. O sursa comandata este alcatuita din doua laturi: o latura de comanda care este fie un scurtcircuit fie o latura in gol si o latura comandata care poate contine fie un generator de tensiune fie unul de curent.

Forma ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
840 cuvinte
Nr caractere:
5 255 caractere
Marime:
27.67 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Sursa De Tensiune Comandata De Curent Sursa De Curent Comandata De Tensiune
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
1. INTRODUCERE Masinile electrice de curent continuu ca si cele de curent alternativ sunt...
1. Masina asincrona. Generalitati Este cea mai raspandita masina electrica. Ea se intalneste pe...
Capitolul 1 Tema de proiectare Se cere proiectarea unei surse stabilizate in comutatie cu...
Tema aleasa, ,,Sursa de alimentare cu tensiune fixa intre 12V,24 V" are ca scop atingerea...
Abstract The subject discussed in this project is media player remote controls, how they work...
Sus!