Superioritatea Comutatiei Electronice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pe langa flexibilitatea de adaptare a a comutatiei electronice, ea prezinta posibilitati de modificare a conditiilor de exploatare, de introducere a unor functiuni noi, de ameliorare a metodelor de gestiune.

-frabicatie imbunatatita prin normalizare mai avansata a echipamentelor si utilizarea unor componente de mare raspandire; In afara de acestea, gestiunea retelei va fi usurata si va deveni posibila realizarea economica a serviciilor esentiale bunei functionari a retelei ca: observarea detailata a traficului, executarea de statistici, modificarea indrumarii, supravegherea calitatii serviciului.

In organizarea reteleim, se vor putea introduce indrumari preferentiale ale traficului, in functie de solicitari. Retelele de comutatie electronica pot fi organizate fie in schema dispersata, fie in schema cu mai multe nivele.

In retele dispersate, primele etaje de concentrare a liniilor din reteaua de conexiune a centralelor respective, sunt transferate in centrul de greutate al grupului de abonati distanti; functionarea elementului de selectie indepartat (concentrator sau satelit) depinde de centrul principal si centrele satelit.

In retelele cu mai multe nivele, fiecare centrala pastreaza functiile de scurgere a traficului in timp real (prelucrarea apelurilor etc.

), urmand ca intr-un centru specializat sa fie transferate functiile de exploatare, gestiune, contabilitate etc.

Se prevede de asemenea ca valorile costurilor anuale de exploatare si intretinere vor scadea la 3% din costul primei instalari, fata de 7. 10% la sistemele crossbar.

Pentru abonati, comutatia electronica ste avantajoasa in special la ameliorarea calitatii serviciului: -siguranta comunicatiei prin utilizarea unor componente mai fiabile; -rapiditatea selectiei, datorita in special imbunatatirii semnalizarii; -calitatea transmisiei, foarte constanta in cadrul retelei numerice.

De asemenea, abonatii vor putea beneficia in mod economic de o multime de servicii care nu se intalnesc inca in reteaua telefonica publica ca: -formarea prescurtata a numarului, care permite obtinerea unor abonati distanti predeterminati fara a compune numarul intreg; -transferul (in scopul ca legatura sa ajunga la un alt post); -inregistrarea apelului; -conferinta intre trei sau mai multe posturi etc.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
364 cuvinte
Nr caractere:
2 467 caractere
Marime:
4.37 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Superioritatea Comutatiei Electronice
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Electronica de putere este o ramura a electronicii avand drept obiectiv transferul energiei...
Ca urmare a uriaselor progrese facute in ultima perioada in descoperirea de noi dispozitive...
1. Notiuni introductive Semnale electrice In general se numeste semnal, orice variabila in timp...
1. INVESTIGAREA SI TERAPIA SISTEMULUI CARDIOVASCULAR 1.1 Electrocardiografie...
1.1.Dioda. Dioda reprezinta un monocristal semiconductor de forma prismatica dotat cu...
Sus!