Subalgoritmi Conceptul Exemple Aplicatii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Orice problema poate apare ca o subproblema S a unei probleme mai complexe C. Algoritmul de rezolvare a problemei S devine in acest caz un subalgoritm pentru algoritmul de rezolvare a problemei C. unde nume este numele subalgoritmului definit, iar lpf este lista parametrilor formali.

Acestia sunt formati din variabilele care marcheaza datele de intrare (cele presupuse cunoscute) si variabilele care marcheaza datele de iesire (rezultatele obtinute de subalgoritm). Aceasta propozitie este urmata de textul efectiv al subalgoritmului, text care precizeaza calculele necesare rezolvarii subproblemei corespunzatoare. Descrierea se va incheia cu cuvantul SFSUBALGORITM sau SF-nume. Dam ca exemplu un subalgoritm cu numele MAXIM, care gaseste maximul dintre componentele vectorului X = (x1, x2, ... xn). Datele cunoscute pentru acest subalgoritm sunt vectorul X si numarul n al componentelor vectorului X. Ca rezultat vom obtine maximul cerut, pe care-l vom nota cu max. Deci lista parametrilor formali contine trei variabile, n, X si max. Subalgoritmul este dat in continuare.

FIE max: =x1; PENTRU i: =2; n EXECUTA DACA xi>max ATUNCI max: =xi SFDACA SFPENTRU SF-maxim In cadrul multor algoritmi este necesar calculul valorilor unei functii in diferite puncte. Este necesar sa definim functia printr-un subalgoritm de tip functie.

Pentru definirea unui subalgoritm de tip functie se foloseste un antet care precizeaza numele functiei si variabilele de care depinde ea. Subalgoritmul are forma: FUNCTIA nume (lpf) ESTE: {Antetul functiei} text {corpul functiei} SF-nume {marca de sfarsit} In corpul functiei trebuie sa existe cel putin o atribuire in care numele functiei apare in partea stanga, deci prin care functia primeste o valoare.

Dam ca exemplu o functie numar: R -> {2, 3, 4, 5}, definita matematic astfel: In Pseudocod descrierea este urmatoarea: FUNCTIA numar (x) ESTE: DACA x ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 465 cuvinte
Nr caractere:
13 186 caractere
Marime:
14.34 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Subalgoritmi Conceptul Exemple Aplicatii
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1. INTRODUCERE IN PROIECTAREA ALGORITMILOR 1.1. Definitii Un algoritm este o metoda de...
Limbajele C si C++ sunt limbaje de programare de nivel inalt. Limbajul C a aparut in anii 1970...
Exista multe culegeri de probleme de informatica ce permit invatarea si perfectionarea in...
Calculatorul este, in esenta, un ansamblu de componente cu functionare specifica avind ca scop...
Obiectivele disciplinei Cursul este axat pe initierea studentilor in utilizarea calculatorului,...
Sus!