Stocarea Si Rularea Programelor Perl

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Presupunem ca programul de mai sus este stocat in fisierul Unix ~/bin/hello. Programul poate fi rulat cu una din comenzile: Pentru executarea acestui program ca si o comanda, trebuie parcursi urmatorii pasi: Prima linie din program trebuie sa contina dupa #! calea spre comanda perl, asa cum s-a aratat si in exemplul de mai sus. Totodata in aceasta linie se pot specifica si optiuni de comanda, de exemplu -w (warnings - avertismente). Pentru a permite citirea si executarea fisierului de catre toti utilizatorii trebuie introdusa comanda Unix: chmod a+rx ~/bin/hello Se editeaza fisierul ~/. cshrc sau ~/. login pentru a aduga directorul bin in calea de cautare a fisierelor executabile. In aceste fisiere se adauga o linie in genul: set path = ($path ~/bin) Dupa acestea, programul se poate lansa in executie tastand hello.

6. Elemente Perl Structurile de date in Perl.

Scalari pot valori numerice sau caractere, determinate de contextul in care apar.

Exemple: 123 12. 4 5E-10 0xff (valoare hexazecimala) 0377 (valoare octala) Eu sunt $nume si sunt in anul

2 Ce mai faci? Inlocuirea valorilor $x si

in ghilimele. date uptime -u $x $lista[5] $tabela (key) Ghilimelele simple permit doar inlocuirea in textul cuprins intre ele a semnelor si . Ghilimelele duble permit inlocuirea in textul cuprins intre ele si a variabilelor gen $nume si a caracterelor de control gen

(linie noua). Ghilimelele intoarse permit toate inlocuirile de mai sus, dupa care incearca sa execute sirul rezultat ca si o comanda sistem si intorc textul afisat de sistem ca urmare a executiei comezi reprezentate de sirul de caractere.

Sirurile de scalari (numite si liste) reprezinta scalari aranjati secvential.

Exemple: (Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica) (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) echivalent cu (1. 9) (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) [2, 4] echivalent cu (3, 4, 5) @Lista Sirurile asociative, ajuta la retinerea anumitor lucruri des folosite: Exemple: $ZileInLuna (Ianuarie) = 31; $Student (Muresan Robert) = 1; $NumeStudent{28602} = Muresan Robert; $Nota ($NrStudent, $NrExamen) = 10; %lista intreaga Perl 5 permite permite combinarea celor mai de sus, cum ar fi liste de liste sau siruri asociative de liste.

Conventii de notare in Perl.

Numele variabilelor scalare incepe cu $, chiar si atunci cand ne referim la un element dintr-o lista. Numele variabilelor care reprezinta liste incepe cu @, iar numele unei variabile care se refera la o lista asociativa incepe cu %. Listele sunt indexate cu paranteze patrate si contin inchis intre ele un indice, indexarea incepand cu [0] (ca si in C). In Perl 5 indicii negativi inseamna indexare de la capatul listei.

De exemplu $Zile[5] este al saselea element al element al listei @Zile si (Luni, Marti, Miercuri) [1] este egal cu Marti Listele asociative sunt indexate cu paranteze rotunde () care cuprind intre ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
774 cuvinte
Nr caractere:
4 662 caractere
Marime:
6.38 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Stocarea Si Rularea Programelor Perl
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Sistem de calcul = echipament electronic destinat prelucrarilor complexe ale informatiei. Curs...
si evolutia limbajelor de programare distribuite Sisteme distribuite.Definitii: "You know...
Introducere in programarea calculatoarelor Informatica poate fi definita ca stiinta informatiei....
Aplicatia isi propune realizarea unui program de accesare a unei baze de date prin intermediul...
1.1 Evolutia tehnicilor de programare - Programarea nestructurata (un program simplu, ce...
Sus!