Resursele Hardware

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Primele generatii de monitoare au fost de tip digital, primind de la calculator toata informatia necesara afisarii sub forma de semnale TTL aparand apoi monitoarele analogice din ce in ce mai constructive. S-a diversificat oferta, perfectionandu-se tehnologiile cristalelor lichide, plasma sa altele. a) dupa culorile de afisare monitoare monocrome (afiseaza doar doua culori negru si alb/verde/galben); cu niveluri de gri pot afisa o serie de intensitati intre alb si negru; monitoarele color *Monitoare digitale: accepta semnale video digitale (TTL) sunt conforme cu standardele mai vechi IBM CGA si EGA. Sunt limitate la afisarea unui numar fix de culori. *Cu masca de umbrire: ghidarea fluxurilor de electroni spre punctele de fosfor corespunzatoare de pe ecran este realizata de o masca metalica subtire prevazuta cu orificii fine *Cu grila de apertura: in locul mastii de umbrire se afla o grila formata din fibre metalice fine, verticale, paralele, bine intinse si foarte apropiate intre ele. Calitatea acestor monitoare este superioara. c) dupa tipul constructiv al ecranului *Monitoare cu tuburi catodice coneventionale (CRT), sunt cele mai ieftine si mai performante de pe piata. Prezinta diferite variante, cele mai intalnite fiind shadowmask CRT si tuburile Trinitron, cu grila de apertura *Dispozitive de afisare cu ecran plat (FPD-Flat Panel Display), LCD (cristale lichide) si PDP (Plasma Display Panel). Sunt utilizate la laptopuri, fiind net inferioare monitoarelor clasice *Ecrane tactile adauga posibilitatea de selectare si manipulare a informatiei de pe ecran cu mana. ; dimensiunile monitoarelor pot varia intre 14 si 21 inch. Initatea de sistem Placa de sisitem cu componentele aditionale interne asamblate la ea, initatile de disc flexibil, de disc fix si de compact-disc, blocul de alimantare electrica sunt constructiv asamblate tmpreuna tn cadrul unitatii de sistem, plasate tntr-o carcasa.

Constructiv unitatea de sistem se livreaza in mai multe variante: orizontala (desktop), miniturn (mini tower), turn mediu (midi tower) si turn mare (maxi tower) Tastatura (keyboard) este un periferic de intrare a datelor in calculatoare asemanator cu tastatura unei masini de scris pentru imprimarea pe hartie informatiei. Ea reprezinta un dispozitiv, de obicei, electro mecanic, ce include un set de taste, un microprocesor specializat si alte circuite electronice aferente. Se conecteaza la calculator printr-un cablu scurt.

Soricel Soricel (Mouse) este complementar la tastatura si serveste pentru deplasarea rapida a cursorului pe ecran si introducerea unor comenzi in calculator Boxe si casti web-camera Imprimanta Imprimantele sunt dispozitivele opuse scannerelor, care pot tipari imaginile/textul din formatul digital al calculatorului pe hartie. Exista mai multe tipuri de imprimante, in functie de metoda de tiparire: - Imprimantele cu jet de cerneala, ce au un cartus (sau chiar ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Imagini extrase:
31 imagini
Nr cuvinte:
5 034 cuvinte
Nr caractere:
27 286 caractere
Marime:
646.63 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Tag-uri:
periferice, hardware, computer
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Resursele Hardware
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Modelul unui calculator numeric Nivelul 0,numit nivelul logicii digitale, este reprezentat de...
1 Notiuni preliminarii Un sistem de calcul(SC) constituie un ansamblu functional destinat...
Capitolul 1 Resursele umane si fenomenul mobilitatii 1.1 Populatia, resursele umane si forta de...
Fiecare din ultimele trei secole a fost dominant pentru o anumita tehnologie. Secolul al...
Retelele leaga impreuna de la doua pana la mii de PC-uri, permitandu-le sa se foloseasca in comun...
Sus!