Proiectul IEEE 802 pentru rețelele locale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un alt organism international care a jucat un rol important in standardizarea in domeniile electrotehnicii, electronicii si tehnicii de calcul a fost Institutul Inginerilor Electricieni si Electronisti [Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)], care are un grup ce se ocupa de problemele de standardizare.

Pentru retelele locale de calculatoare (LAN), Comitetul pentru Retele Locale [Local Aria Networks Committee] al IEEE a elaborat un set de standarde conforme cu modelul OSI specifice implementarii acestei categorii de retele. Acest set de standarde, cunoscut sub denumirea de Proiectul IEEE 802 [IEEE Project 802], priveste doar primele doua niveluri (inferioare) ale modelului de referinta OSI, precum si interfata cu cel de al treilea nivel; functiile aferente nivelurilor superioare sunt lasate, in cadrul LAN, la latitudinea celor ce implementeaza reteaua si chiar, in numeroase cazuri, pe seama utilizatorilor. Aceasta limitare a prescriptiilor pentru LAN doar la primele niveluri se explica prin aceea ca acest tip de retea este privit doar ca un mijloc de comunicare numit (sub) retea de transport de date [data transport network] a carui principala functie consta in asigurarea transmiterii si receptionarii corecte de semnale informationale (= date), in vederea: Asadar, daca doua dispozitive pot executa functiile nivelurilor superioare ale unei retele, de o maniera compatibila, atunci ele pot utiliza (sub) reteaua de transport de date pentru a stabili legatura intre ele.

Dar, pentru a se putea realiza o corecta legatura intre diversele tipuri de echipamente ale utilizatorilor, a fost necesara definirea mai stricta si mai detaliata a modului cum se face circulatia informatiilor la nivelurile joase ale retelei - adica in (sub) reteaua de transport de date (dupa cum se va arata mai departe). Arhitectura LAN conform Proiectului IEEE 802 este reprezentata in fig. 4 2 (indicandu-se si corespondenta cu primele doua niveluri ale modelului de referinta OSI). ? Observatie: Proiectul IEEE 802 a fost preluat de ISO si redactat sub forma de standard, sub indicativul ISO 8802; ISO considera insa ca subnivelul MAC face parte din nivelul fizic.

Pentru a beneficia plenar de posibilitatile de comunicatie oferite de LAN, a fost necesar ca, in plus si peste facilitatile acestui mijloc generalizat de legatura informationala, sa fie implementate o serie de functii specifice; aceste functii, tinand de nivelurile superioare ale arhitecturii unei retele, sunt furnizate de NOS.

In ceea ce priveste nivelul 1, Proiectului IEEE 802 precizeaza tipurile de canale fizice care pot fi utilizate (perechi de fire torsionate, cablu coaxial sau cablu cu fibre optice), metoda de codificare a datelor intr-o forma apta pentru transmisie, modul de generare a semnalelor ce vor fi transmise pe canalul fizic, viteza de transmisie si modul de sincronizare a dispozitivului receptor cu emitatorul.

Acest standard defalca nivelul 1 in: ? Subnivelul de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectul Ieee 802 Pentru Retelele Locale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 278 cuvinte
Nr caractere:
6 978 caractere
Marime:
28.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!