Proiectarea De Ansamblu A Sistemelor Informatice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Activitati in proiectarea de ansamblu definirea obiectivelor; - structura sistemelor informatice; - definirea iesirilor; - definirea intrarilor; -definirea colectiilor de date; -alegerea modelului matematic si a programelor aferente; -alegerea solutiilor tehnice de realizare; -listarea necesarului de resurse; - estimarea eficientei economice; -planificarea realizarii sistemului; -elaborarea documentatiei.

-orice sistem tb sa contina ca elem central o baza de date, in care sa fie stocate date intercorelate intre ele provenind de la surse interne si externe; -informatiile furnizate de sistem tb obigatoriu sa fie autentice, exacte, iar suportul de prezentare sa varieze de la un nivel de conducere la altul; -sistemul tb sa inglobeze o varietate de modele matematice, tehnico-economice, ex: modele de optimizare, modele de simulare, modele de eficienta; -sistemul tb conceput ca un sistem om-masina oferind astfel posibilitatea unei interactiuni immediate catre utilizator si sistem.

-sistemul trebuie sa prezinte un grad cat mai ridicat de integrare sub urmatoarele doua aspecte: integrare interna si integrare externa.

Cerinte ale sistemelor informatice pt realizarea unor sisteme informatice care sa indeplineasca obligatoriu caracteristicile sistemelor este necesar sa se tina cont de urmat cerinte: - fundamentarea conceperii sistemului sa fie facuta pe criterii de eficienta economica; -participarea nemijlocita a conducerii unitatii la conceperea sistemului informatic; -asigurarea unui nivel tehnic inalt al solutiilor adaptate; -adoptarea de solutii in concordanta cu resursele disponibile si cu restrictii impuse.

1. Planificarea tehnico-economica activitati-: -elaborarea planului annual; - defalcarea planului pe trimestre luni si unitati componente; -urmarirea modului de realiz al planului; 2. Pregatirea tehnica a productiei activitati-: -elaborarea planului; - elab si actualizarea fiselor tehnologice; -calculul loturilor optime; -calculul consunurilor specifice de materii prime, materiale; -urmarirea si analiza planului privind introducerea progresului tehnic; -conducerea activitatii de realizare a sdv-urilor. 3. Programarea, lansarea si urmarirea productiei de baza: -activitati- calculul necesarului de fabricat pe perioada de plan; -elab programelor de fabricatie; -programarea operativa a productiei; -lansarea manoperei; -lansarea materialelor; 4. Aprovizionarea tehnico-materiala si defacerea productiei: activitati- aprovizionarea tehn-mat; -desf productiei; -controlul stocurilor.

5. Forta de munca: -activit- elab planului fortei de munca si al fondurilor de salarizare si scolarizare; -evidenta personalului; -analiza si raportari statistice.

6. Financiar-contabil: -activitati- elab bugetului pe venituri si cheltuieli; -contabilitatea mijl fixe; -contabilitatea valorilor materiale; -contabilitatea salariilor; -contab cheltuielilor de productie; -contab generala.

Structura sistemelor de informatice este o etapa ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 374 cuvinte
Nr caractere:
9 245 caractere
Marime:
7.23 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Proiectarea De Ansamblu A Sistemelor Informatice
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Prin proiectarea de detaliu se realizeaza practic detalierea, pentru fiecare subsistem in parte...
Capitolul 1. Sisteme informationale si sisteme informatice 1.1 Notiuni fundamentale Conform...
Introducere In prezent este destul de dificil sa fii de partea celor, care insista ca...
1. Proiectarea si realizarea unui sistem informatic pentru activitatea de gestiune on-line a...
Informatica poate fi definita ca o activitate pluridisciplinara orientata spre proiectarea si...
Sus!