Proiectarea De Ansamblu A Sistemelor Informatice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Activitati in proiectarea de ansamblu definirea obiectivelor; - structura sistemelor informatice; - definirea iesirilor; - definirea intrarilor; -definirea colectiilor de date; -alegerea modelului matematic si a programelor aferente; -alegerea solutiilor tehnice de realizare; -listarea necesarului de resurse; - estimarea eficientei economice; -planificarea realizarii sistemului; -elaborarea documentatiei.

-orice sistem tb sa contina ca elem central o baza de date, in care sa fie stocate date intercorelate intre ele provenind de la surse interne si externe; -informatiile furnizate de sistem tb obigatoriu sa fie autentice, exacte, iar suportul de prezentare sa varieze de la un nivel de conducere la altul; -sistemul tb sa inglobeze o varietate de modele matematice, tehnico-economice, ex: modele de optimizare, modele de simulare, modele de eficienta; -sistemul tb conceput ca un sistem om-masina oferind astfel posibilitatea unei interactiuni immediate catre utilizator si sistem.

-sistemul trebuie sa prezinte un grad cat mai ridicat de integrare sub urmatoarele doua aspecte: integrare interna si integrare externa.

Cerinte ale sistemelor informatice pt realizarea unor sisteme informatice care sa indeplineasca obligatoriu caracteristicile sistemelor este necesar sa se tina cont de urmat cerinte: - fundamentarea conceperii sistemului sa fie facuta pe criterii de eficienta economica; -participarea nemijlocita a conducerii unitatii la conceperea sistemului informatic; -asigurarea unui nivel tehnic inalt al solutiilor adaptate; -adoptarea de solutii in concordanta cu resursele disponibile si cu restrictii impuse.

1. Planificarea tehnico-economica activitati-: -elaborarea planului annual; - defalcarea planului pe trimestre luni si unitati componente; -urmarirea modului de realiz al planului; 2. Pregatirea tehnica a productiei activitati-: -elaborarea planului; - elab si actualizarea fiselor tehnologice; -calculul loturilor optime; -calculul consunurilor specifice de materii prime, materiale; -urmarirea si analiza planului privind introducerea progresului tehnic; -conducerea activitatii de realizare a sdv-urilor. 3. Programarea, lansarea si urmarirea productiei de baza: -activitati- calculul necesarului de fabricat pe perioada de plan; -elab programelor de fabricatie; -programarea operativa a productiei; -lansarea manoperei; -lansarea materialelor; 4. Aprovizionarea tehnico-materiala si defacerea productiei: activitati- aprovizionarea tehn-mat; -desf productiei; -controlul stocurilor.

5. Forta de munca: -activit- elab planului fortei de munca si al fondurilor de salarizare si scolarizare; -evidenta personalului; -analiza si raportari statistice.

6. Financiar-contabil: -activitati- elab bugetului pe venituri si cheltuieli; -contabilitatea mijl fixe; -contabilitatea valorilor materiale; -contabilitatea salariilor; -contab cheltuielilor de productie; -contab generala.

Structura sistemelor de informatice este o etapa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea De Ansamblu A Sistemelor Informatice
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 374 cuvinte
Nr caractere:
9 211 caractere
Marime:
7.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!