Primul Mouse Inteligent

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mouse-ul este cel mai utilizat echipament de intrare-iesire al PC-ului. Mouse inseamna soarece in engleza. Acest nume il poarta acel mic dispozitiv de forma aproximativ ovala, conectat printr-un fir la un port serial sau PS/2 al computerului. Unele tipuri de mouse sunt fara fir, comunicind cu computerul prin raze infrarosii. Un mouse este extrem de util cind se lucreaza in mod grafic, de pilda in Windows. Cind computerul are atasat un mouse, pe ecran este afisat un pointer (cursor), care se poate deplasa in orice directie, analog cu miscarea mouse-ului in contact cu o suprafata plana. Mouse-ul contine un mic dispozitiv mecanic care este actionat in functie de directia in care deplasam mouse-ul, si de viteza cu care al deplasam, si traduce aceste date printr-un dispozitiv optic, semnalele ajungind apoi la computer, care deplaseaza pointerul pe ecran in mod corespunzator - daca misti mouse-ul spre dreapta pe masa, si pointerul se misca spre dreapta pe ecran. Mouse-ul are si 2 (uneori 3 sau mai multe) butoane cu care se pot da comenzi referitoare la obiectele de pe ecran indicate de pointer. Apasarea unui buton al mouse-ului se numeste click. In acest fel, multe comenzi nu mai trebuie sa fie date computerului sub forma de linii de text cu parametri, ci in mod vizual, ducind pointerul pe un obiect de pe ecran si dind click. Multe programe au meniuri in care se poate opera din mouse, selectind comenzile doar prin click-uri date cind pointerul ajunge pe comenzile respective din meniu. Mouse-ul usureaza foarte mult operarea cu meniuri si obiecte, in mod grafic, si uneori si in programe de mod text. Totusi, un mouse nu este absolut indispensabil, majoritatea programelor putind fi controlate si din taste. Sunt rare programele pentru a caror utilizare este obligatoriu sa ai un mouse. Mouse-ul a fost inventat in 1964 de Douglas Englebart de la Institutul de Cercetri Standford. Denumirea oficiala data mouse-ului a fost indicator de pozitie X-Y pentru un sistem de afisare. Firma Xerox l-a aplicat mai tarziu, in 1974, la sistemul sau revolutionar de calcul, Alto, dar aceste sisteme aveau doar caracter experimental, folosite fiind doar pentru cercetare. In 1979, cateva persoane de la Apple, printre care si Steve Jobs, au fost invitate sa vada calculatorul Alto si software-ul sau de sistem.

El a vazut in acestea viitorul tehnicii de calcul si Apple le-a adoptat prompt in ceea ce urma sa devina calculatorul Lisa, pentru realizarea caruia a atras 15-20 de oameni de stiinta de la firma Xerox.

Desi Xerox a lansat in 1981 calculatorul Star 8010, bazat pe aceeasi tehnologie, acesta era foarte scump si nu a avut succes pe piata. Apple a realizat in 1983 calculatorul Lisa, dar nici acesta nu a fost un succes, in mare masura datorita pretului de catalog de10000 $. Cei mai mari producatori de mouse-uri sunt Microsoft si Logitech. Chiar daca acestea sunt foarte variate, utilizarea si intretinerea lor difera foarte putin. Modelul standard de mouse este ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 603 cuvinte
Nr caractere:
8 470 caractere
Marime:
43.19 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Tag-uri:
mouse, periferice
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Primul Mouse Inteligent
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
PRIMELE NOTIUNI DESPRE MARKETING SI PROCESUL DE MARKETING MARKETINGUL CA MOD DE GESTIONARE A...
1. Introducere Auzim din ce in ce mai des de termenul "inteligenta emotionala". Parte...
Inteligenta este un lucru ciudat. Unii oameni despre care se crede ca ar fi inteligenti au...
Operatori numerici in Lisp Sintaxa generala este: (operator argumente) Aceasta structura...
Avand in vedere ritmul de crestere si dezvoltare in domeniul constructiilor civile fiind si era...
Sus!