Primii Pasi In Business Pentru Microsoft Un Artificiu De Milioane

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Computer Center Corporation da faliment in 1970. Grupul programatorilor de la Lakeside este nevoit sa-si caute un nou loc unde sa-si poata dedica timpul computerelor. Gaseste cateva calculatoare in campusul universitatii din Washington, unde lucra tatal lui Allen. Un an mai tarziu, tinerii sunt cooptati de Information Sciences Inc., care le da din nou pe mana, non-stop, computere.

Gates si Allen se gandesc deja sa infiinteze o noua companie, care sa le apartina in intregime, pentru care cred ca au de investit in jur de 20. 000 USD. Administratia scolii ii ofera de lucru lui Bill Gates la relizarea programului de computerizare a institutiei. El ii cere lui Allen sa-l ajute la proiect, pe care cei doi il definitiveaza pe parcursul verii.

In ultimii ani de scoala, Gates si Allen continua sa caute oportunitati pentru a-si folosi cunostintele spre a face ceva bani. In scurt timp ei primesc de lucru la TRW, unde se dezvolta ca programatori adevarati.

In toamna lui 1973, Gates pleaca de acasa pentru a se inscrie la Universitatea Harvard, dar in scurt timp realizeaza ca sufletul sau nu este aplecat spre studiu, pentru ca, dupa ce gaseste sala computerelor, se pierde in lumea lor din nou. Isi petrece noptiile acolo, iar ziua adoarme la cursuri. Dupa primul an de Harvard, pe timpul verii isi gaseste un job la firma Honeywell.

In decembrie 1974, viata lui se schimba. Atat el cat si Allen stiu ca piata computerelor este gata sa explodeze si ca trebuie cineva sa faca software pentru noile masinarii. Intr-o zi, cei doi suna la compania Micro Instrumentation and Telemetry System (mits) - promotorii lui Altair - si ii informeaza ca au dezvoltat un limbaj BASIC pentru primul computer - MITS Altair. Era o minciuna, de fapt, pentru ca cei doi nu scrisesera nici o liniuta la acel cod. Cei de la companie s-au aratat extrem de interesati si au dorit sa-l vada, asa ca tinerii s-au apucat de lucru, simuland Altair-ul cu PDP-10 de la scoala. In doua luni era gata. Programul a functionat perfect, asa ca li s-a solicitat cumpararea drepturilor.

Gates lasa Harvard-ul pentru a-si dedica energiile companiei Microsoft, fondata in 1975 de prietenul sau din copilarie, Paul Allen. Ghidati de credinta ca pe fiecare si in fiecare casa computerul va fi instrumentul cel mai utilizat, ei au inceput sa dezvolte software pentru calculatoarele personale. Sub conducerea lui Gates, compania a continuat sa se dezvolte, implementand tehnologia sofware, facand-o mai accesibila utilizatorilor de computere.

Intr-un singur an, investitiile in cercetare s-au ridicat la patru miliarde de dolari.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
481 cuvinte
Nr caractere:
2 372 caractere
Marime:
4.91 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Primii Pasi In Business Pentru Microsoft Un Artificiu De Milioane
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Geniul din spatele imperiului Microsoft Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din...
1. STRUCTURA UNUI CALCULATOR PERSONAL 1.1. Ce este un calculator personal ? Un sistem de...
Motto: "Three of the most important rules for a successful investment program are: 1. Never...
Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume. Este cunoscut in primul rand ca si...
Capitolul 1 SISTEME INFORMATIONALE DE MANAGEMET 1.1 Definirea sistemelor informationale de...
Sus!