Prezentarea Generală A Sistemului Informatic Credit

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un exemplu practic a modului in care o banca isi poate extinde serviciile clientelei sale cu ajutorul sistemelor electronice este de a intocmi dosare de creditare pentru imprumuturi destinate persoanelor fizice. Principiile care stau la baza produsului sunt usurinta avantajelor si simplitatea unui astfel de sistem.

este proiectat si realizat ca un complement al sistemului informatic de gestionare a bazelor de date utilizat de o institutie de analiza economico-financiara in mod curent, adaugand noi facilitati, deschizand practic un ghiseu al bancii la sediul firmei de consultanta financiar-bancara. Sistemul permite clientilor introducerea ultimilor venituri nete realizate, tipul de credit pentru care doreste un imprumut, perioada de rambursare a acestuia. Sistemul intoarce toate variantele disponibile la nivelul intregii piete de creditare din care clientul alege varianta optima care i se pare a fi cea mai atractiva si apoi transmite automat datele personale catre banca respectiva unde sunt verificate si prelucrate, eliminand necesitatea deplasarii clientului la banca pentru a aduce fizic aceste documente.

Dupa prelucrare, la urmatoarea conectare intre firma de consultanta financiara si banca sunt transmise inapoi acesteia confirmarile operatiilor facute.

asistarea operatorului in introducerea datelor prin mesaje de atentionare in caz de eroare; buna organizare a informatiilor si posibilitati multiple de vizualizare a acestora dupa diverse criterii; securitatea puternica asigurata prin baza de date ce contine informatiile personale, aceasta fiind criptata.

asigura securitatea sistemului prin controlul accesului la baza de date; valideaza si autentifica cererile de la clienti; asigura sincronizarea bazelor de date credit cu sistemul de baze de date prin tehnologia ODBC.

Circulatia informatiei In cadrul sistemului credit exista doua canale de circulatie a informatiei: 1. Intre institutiile de credit si firma de analiza financiara a sistemului informatic bancar (trimiterea ofertelor de credit in sistem de catre unitatile bancare) Ofertele de credit contin informatii trimise de catre bancile comerciale. Ele sunt introduse de un operator uman si, dupa validarea lor de catre acesta, informatia este transferata in baza de date a sistemul bancar, unde este prelucrata dupa procedurile uzuale.

2. Intre clientii si firma de analiza Pe acest canal se produc sincronizarile bazelor de date de la clienti cu cele de la firma de analiza. Fisierele de iesire contin date necesare pentru obtinerea dosarelor de credit si a situatiei individuale a clientului si sunt preluate pe masura completarii lor de catre sistemul informatic bancar.

Module functionale credit Produsul consta dintr-o structura de securitate si comunicatii peste care pot fi dezvoltate module functionale.

Sunt oferite modulele functionale: informatii bancare cu privire la oferta de credite ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea Generala A Sistemului Informatic Credit
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
588 cuvinte
Nr caractere:
3 223 caractere
Marime:
5.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!