Prezentare Seagate Barracuda 72007 Serial ATA

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aparitia noilor standarde in domeniul hardware ne-au pus intotdeauna in fata unor dileme. Daca detineti o placa de baza care suporta atat IDE cat si Serial ATA probabil v-ati intrebat ce interfata ar trebui sa aiba viitorul dumneavoastra hard disk. Am ales pentru aceasta prezentare un hard disk Seagate Barracuda 7200. 7 SATA.

Parallel ATA (PATA) s-a impus ca interfata IDE standard de acum peste 10 ani si este in prezent cea mai utilizata in conectarea hard disk-urilor si a altor dispozitive optice. Cu toate acestea, datorita unor limitari majore si a unor dezavantaje, poate disparea odata cu aparitia acestui nou standard - Serial ATA (SATA). Prin comparatie, cablurile PATA pot avea maxim 18 inch, pe cind cele SATA pina la aproape 40 de inch (1 inch = 25, 4 mm). Noile componente, mai rapide si mai performante, continua sa genereze tot mai multa caldura iar racirea corespunzatoare a sistemului va fi ingreunata de cablurile PATA. Acestea sunt late si rigide, deci blocheaza circulatia aerului, spre deosebire de cele SATA care au doar un centimetru latime si carora lungimea mai mare le permite sa fie aranjate in carcasa in asa fel incat sa nu opreasca fluxul de aer. Avand nevoie doar de o pereche de fire pentru transmitere si de una pentru receptionarea datelor, transferul serial permite utilizarea unor cabluri mult mai subtiri si mai flexibile.

Nivelele de semnal in cazul PATA sunt de 5V, transmisie Single Ended. La SATA se foloseste transmisie diferentiala, cu nivele de semnal de 250 mV, protejata la perturbatii si zgomot indus. Aceste nivele de semnal, de 250 mV, sunt compatibile cu chip-urile realizate prin noile tehnologii de fabricatie, asigurand si dezvoltarea ulterioara pe o perioada estimata de 10 ani.

Cel mai important avantaj este diferenta dintre valoarea maxima a transferului de date oferit de cele 2 tehnologii. Maximul dat de PATA este de 100 MB/s sau 133 MB/s (depinzand de implementare). Odata cu aparitia SATA maximul este de 150 MB/s, maxim care se va dubla la fiecare cativa ani ajungandu-se la 300 MB/s in 2005 si 600 MB/s in 2008. Mai sus puteti observa diferenta dintre cele 2 sisteme echipate cu cabluri PATA (stanga) si SATA (dreapta). Concurent pentru drive-ul Seagate este un Maxtor DiamondMax Plus 9 cu 8MB buffer iar sistemul de test a fost urmatorul: Procesor AMD Athlon XP 2500+ (Barton) Controller SATA Promise Fast Trak 378 Disc sistem Maxtor DiamondMax Plus 8 40GB cu 2MB buffer OS Windows XP Professional SP1 Programele cu care am testat sunt: Winbench 99 SiSoft Sandra 2004 H2Bench Pcmark 2004 Ar trebui notat ca Seagate este singura companie care foloseste o interfata nativa SATA si nu un bridge de la cea Paralel ATA. Acest lucru se poate observa in imaginile de mai jos.

In stanga este partea electronica de la un disc SATA si in dreapta cea de la unul PATA, diferentele fiind destul de evidente. Implementarea celor de la Seagate este foarte buna, translatarea prin bridge ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentare Seagate Barracuda 72007 Serial Ata
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 329 cuvinte
Nr caractere:
6 838 caractere
Marime:
305.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
computer, hardware
Predat:
la gimnaziu
Sus!