Particularitati Ale Sistemului De Operare Windows 2000

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Windows 2000 reprezinta pentru universul Microsoft un moment de rascruce deoarece cele doua lumi Windows 95/98 si Windows NT despartite in ultima vreme sunt combinate sub acest nou produs.

In general, Windows este considerat, cel putin incepind cu Windows 95/98, un sistem de operare destul de stabil. Utilizatorii obisnuiti sunt din ce in ce mai deranjati de problemele tipice intilnite in cadrul versiunilor Windows 9x; cei care sunt pusi in situatia de a-si configura de mai multe ori pe an aplicatiile de pe hard disc sau de a restarta calculatorul dupa fiecare joc 3D isi doresc foarte mult sa aiba la dispozitie un sistem de operare Windows NT cu functii multimedia.

Datorita experientei acumulate prin versiunile Windows NT sau 95/98, producatorii Windows 2000 si-au propus sa realizeze un obiectiv mai indraznet; eliminarea suprascrierii fisierelor de sistem. In acest mod se pune capat dezordinii create la versiunile diferite ale fisierelor DLL prin faptul ca aplicatiile si driverele de la diversi producatori vor putea sa-si stocheze fisierele in dosare proprii, de unde vor putea fi sterse ulterior.

Microsoft apeleaza la un atificiu pentru a se proteja impotriva unor software-uri incompatibile cu Windows 2000: au marcat toate fisierele de pe CD-ul Windows 2000 cu o semnatura digitala verificata de sistemul de operare astfel incit restrictioneaza resursele software doar la cele testate in laboratoarele sale.

Prin intermediul sistemului Windows 2000, administratorul de retea are posibilitatea de a acorda fiecarui utilizator un anumit contingent de spatiu de stocare pe partitie. Inainte de epuizarea acestui spatiu, utilizatorul este avertizat; dupa aceea, sistemul nu mai aproba stocarea datelor respectivului user.

Un alt cistig al sistemului Windows 2000 consta in posibilitatea de a codifica optional directoarele si fisierele, automat si in timp real. De asemenea, se poate atribui o unitate disc oarecare unui director gol dintr-o partitie NTFS. Astfel, se poate asocia, de exemplu, unitatea CD-ROM directorului C: CDROM; in concluzie, este anulata limitarea la cele 26 de litere ale alfabetului pentru unitatile de disc.

In ceea ce priveste utilizarea in retea, Windows 2000 introduce citeva functii noi in ideea de securiza conexiunile de retea cu utilizatorii aflati la mare distanta. In acest scop sunt integrate PPTP si L2TP pentru administrarea retelelor mari sunt importante concepte precum: active directory care ofera posibilitatea cautarii calculatoarelor aflate in intreaga retea sau in imediata apropiere inteli-mirror permite atit deservirea de la distanta a workstation-urilor, cit si stocarea pe server de profiluri detaliate de utilizatori.

Reteaua poate fi configurata intr-o asemenea maniera incit fiecare utilizator poate identifica pe orice calculator setarile personale: in momentul in care se log-eaza de la un Pc in retea, Windows 2000 configureaza nu doar desktop-ul personalizat ci si aplicatiile.

Mediul ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
755 cuvinte
Nr caractere:
4 709 caractere
Marime:
6.63 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Particularitati Ale Sistemului De Operare Windows 2000
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Capitolul 1 Securitatea sistemelor IT Pentru a reduce riscurile de securitate in utilizarea si...
Este universal cunoscut ca mp3-urile au inceput sa ia locul CD-urilor adevarate, fiind foarte...
Intr-un cadru politico-economic deosebit de auster, putine societati comerciale au reusit sa faca...
Prezentarea factorului munca in documentele contabile trebuie sa reflecte rolul persoanalului in...
Politica de distributie cuprinde totalitatea deciziilor care se refera la o asigurare a treptelor...
Sus!