Originile Internetului Ce Are Satelitul Sputnik In Comun Cu Internetul Reteaua Grows Wider

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Internetul s-a nascut la mijlocul anilor 60 in forma ARPAnet (Advanced Research Projects Agency Net) o retea intre mai multe computere din unele institutii americane, ce lucrau pentru ARPA, un departament de cercetare din cadrul Pentagonului. ARPA a fost pus in functiune ca reactie la succesul sovietic al lansarii satelitului Sputnik in spatiu in 1957. Unul din obiectivele ARPAnet era crearea unei retele, care sa nu fie distrusa datorita atacurilor asupra sistemului. Razboiul Rece fiind la apogeu, scenariul unui dezastru era considerat fie lansarea unei bombe fie un atac nuclear. De aici a rezultat un proiect de retea, unde reteaua insasi era permanent in pericol de atac. In consecinta: Cand transmisia de date intalnea un obstacol, sau una dintre adrese era de negasit, se gasea o alta cale catre adresa cautata.

Toate acestea au fost codificate in protocol care reglementa transmisia de date pe Internet. In forma sa finala, acesta era TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet protocol), care este si acum baza Internetului. TCP/IP face posibil ca modele diferite de computere, de exemplu IBM compatibile sau Mac s, folosind sisteme diferite de operare, cum ar fi UNIX, Windows, MacOS etc. sa se inteleaga unele cu altele. In acest fel, Internetul era si este cu adevarat o platforma-independenta. 2. 1 Modestele inceputuri: Internet-ul a inceput ca o retea de patru computere intre Universitatile din Utah, Santa Barbara si Los Angeles si Institutul de Cercetare din Stanford: : 2. 2 Reteaua Grows Wider In curand, cercetatorii din alte institutii de stat au devenit interesati. Deoarece folosirea computerelor era costisitoare, ei au vazut imediat avantajele folosirii in comun a unei retele.

La sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70, cand Internetul numara in jur de 50 de computere, s-au dezvoltat primele dintre programele, folosite inca si azi pentru transferul informatiei: File Transfer Protocol pentru trimiterea si regasirea fisierelor Telnet pentru accesarea si folosirea bazelor de date, a bibliotecilor si a cataloagelor din toata lumea e-Mail pentru trimiterea mesajelor personale.

Internetul era in mod categoric in ascendenta. Cu noi grupuri de utilizatori care se alaturau, Internetul a trecut prin prima sa transformare.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
444 cuvinte
Nr caractere:
2 535 caractere
Marime:
13.71 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Originile Internetului Ce Are Satelitul Sputnik In Comun Cu Internetul Reteaua Grows Wider
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1. Introducere Desi "cariera" Internetului spre statutul de expresie curenta in toata...
Sus!