Orientari Si Optiuni Strategice De Dezvoltare Informatica

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea Informatica se bazeaza pe o abordare orientata catre cetateni. Aceasta abordare trebuie sa asigure integrarea cunoasterii si experientei cetatenilor in acest proces, ca o forta conducatoare catre o noua societate, bazata pe cunoastere.

Societatea Informatica este bazata pe partajarea informatiei si participarea in conditii egale a tuturor componentelor societatii, Guvern, sector privat si societate civila. Contributia acestor componente este vitala in eforturile de a permite tuturor cetatenilor sa beneficieze de serviciile Societatii Informatice.

Definirea directiilor principale pentru strategia de dezvoltare a Societatii Informatice are la baza urmatoarele cerinte: Indivizii si organizatiile trebuie sa beneficieze de accesul la informatie si la cunoastere, cu precadere in domeniul public. Informatia trebuie sa fie usor accesibila. Statul trebuie sa extinda oportunitatile de furnizare a informatiilor pentru toti, prin crearea de continut digital.

Cetatenii trebuie sa aiba acces la dobandirea noilor abilitati in scopul de a participa activ la Societatea Informatica si sa beneficieze pe deplin de posibilitatile pe care aceasta le ofera. Aceste abilitati vor fi obtinute in scoala primara, generala si in liceu, in cadrul formarii la locul de munca, dar pot fi obtinute si prin educatie continua si la distanta.

Politicile guvernamentale trebuie sa sustina intarirea capacitatii si inovare in domeniul TIC, pentru a permite realizarea unor progrese semnificative pe plan national, ca si cresterea capacitatii de integrare si a competitivitatii pe plan international in aceste domenii cu impact major in dezvoltarea economiei bazate pe cunoastere.

- Crearea unui mediu favorabil de dezvoltare, inclusiv cadrul legal, de reglementari si politici generale Pentru a maximiza beneficiile sociale si economice ale Societatii Informatice, Statul trebuie sa creeze un mediu de incredere, transparent si un cadru legal si de reglementare ne-discretionar, care sa incurajeze inovatia tehnologica si competitia, si astfel sa incurajeze investitiile necesare, in principal din partea sectorului privat, pentru dezvoltarea infrastructurii si a noilor servicii.

- Promovarea serviciului universal la un pret accesibil O infrastructura dezvoltata in mod adecvat reprezinta o preconditie pentru accesul sigur si ieftin la informatie, de catre toate componentele societatii. Imbunatatirea conectivitatii prezinta o importanta speciala si este atat responsabilitatea sectorului privat cat si a sectorului public, intre care se pot dezvolta parteneriate, inclusiv pentru dezvoltarea comunitatilor locale.

- Imbunatatirea securitatii informatiei la nivel global si a retelelor de comunicatii Societatea Informatica presupune imbunatatirea potentialului creativ al oamenilor si a modului in care circula informatia. In acelasi timp, sistemele globale de comunicatii si de informare pot fi utilizate si in scopuri incompatibile cu cele pentru care au fost ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
551 cuvinte
Nr caractere:
3 151 caractere
Marime:
5.01 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Orientari Si Optiuni Strategice De Dezvoltare Informatica
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Prin potentialul lor, atat natural cat si antropic, statiunile Voineasa- Obarsia Lotrului, se...
INTRODUCERE Prin acest proiect se incearca elaborarea unui document care sa abordeze problemele...
CURS I Politica regionala a UE Politica de dezvoltare regionala este una din politicile cele...
In domeniul hardware pot fi alese unele nise pe piata interna sau la export, pentru produse care...
CONCEPTE Una dintre conditiile comunicarii productive o constituie insusirea unui pachet de...
Sus!