Numerotarea Paginilor Anteturi Si Subsoluri In Word

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Multe documente in special cele lungi impun asa cum era de asteptat numerotarea paginilor. Word ofera numeroase optiuni pentru plasarea si tipul cifrelor de pagina; acestea fac mereu parte din antet sau din subsol.

se face clic pe sageata de derulare Position si se selecteaza pozitia dorita in pagina: Top of Page care este in partea superioara a acesteia ca antet sau Bottom of Page care este in partea inferioara ca subsol se face clic pe sageata de derulare Alignment si se selecteaza Left, Center sau Right. De asemenea se poate selecta si Inside sau Outside daca se tipareste pe fata verso si dorim ca numerele paginilor sa fie plasate spre interior sau spre exterior formatul prestabilit pentru numerotare este cel cu cifre arabe. Pentru a selecta un alt format se apasa pe Format si se selecteaza stilul dorit Antetul si subsolul reprezinta textele tiparite in partea superioara ca antet sau in cea inferioara ca subsol a fiecarei pagini de document.

Anteturile si subsolurile pot include si numarul paginii. Aici se pot include si titlurile capitolelor, numele autorului si alte iformatii similare.

Word are mai multe optiuni pentru anteturi si subsoluri care sunt: acelasi antet/subsol pe fiecare pagina un antet/subsol pe prima pagina a documentului si alt antet/subsol pe restul paginilor un antet/subsol pe paginile cu numar impar si alt antet/subsol pe paginile cu numar par daca documentul este impartit in sectiuni se poate avea un alt ante/subsol in fiecare sectiune Pentru a adauga un antet sau un subsol in document sau pentru a edita antet sau un subsol deja existent se fac urmatorii pasi: daca documentul este impartit pe mai multe sectiuni, se muta cursorul pe suprafata sectiunii in care dorim sa fie plasat antetul sau subsolul se selecteaza View, Header and Foloter. Word va comuta in modul de afisare Page Layout si va afisa antetul paginii curente incadrat de o linie intrerupta, care nu va fi tiparita. Textul obisnuit al documentului va aparea estompat, iar bara cu instrumente Header and Footer va fi afisata pe ecran.

Se face clic pe butonul Switch Between Header and Footer de pe bara de instrumente, pentru a trece din antet in subsolul paginii si invers dupa caz Se introduce textul si atributele de formatare pentru antet sau subsol folosind metodele normale de ediare din Word. Utilizatorul poate folosi butoanele Alignment de pe bara cu instrumente de formatare, pentru a controla elementele de antet subsol.

Cind utilizatorul termina se face clic pe butonul Close de pe bara cu instrumente Header and Footer pentru a reveni in document.

In configuratia prestabilita, Word afiseaza acealasi antet/subsol pe toate paginile dintr-o sectiune dintr-un document.

O modalitate de includere a unor anteturi/subsoluri diferite in diverse parti ale unui document este impartirea documentului in doua sau mai multe sectiuni. Pe urma se pot folosi procedurile prezentate mai sus pentru a introduce ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
737 cuvinte
Nr caractere:
3 855 caractere
Marime:
5.40 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Numerotarea Paginilor Anteturi Si Subsoluri In Word
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Laborator nr. 3 - Word Procesorul de text va ajuta sa vedeti mai intai textul pe ecran si sa...
Introducere Aplicatia Word este un procesor de text profesional care asigura urmatoarele...
1. PROGRAMUL MICROSOFT OFFICE 1.1. INTRODUCERE Microsoft Office reprezinta un pachet de...
Programul Word poate fi deschis prin efectuarea unor pasi care pot fi usor pusi in aplicare din...
Programul Word poate fi deschis prin efectuarea unor pasi care pot fi usor pusi in aplicare din...
Sus!