Modalitati De Gestionare A Dosarelor Si Fisierelor In Windows 98 My Computer Windows Explorer

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Programul My Computer permite exploarea resurselor locale si a celor din retea, avind acsociata o fereastra personalizata ce contine pictograme referitoare la configuratia calcualatorului: unitatile de disketa si de hard-disk, pictogramele asociate dosarelor speficiale prin care se asigura accesul la diferite functii utile cum ar fi dosarul Printers care contine driver-ele de imprimanta. Continutul ferestrei My Computers poate fi afisata in mod clasic, ceea ce inseamna ca fiecare pictograma selectata are asociata o fereastra separata. Faptul ca suprafata de lucru se poate umple foarte rapid daca se opteaza pentru deschiderea unei noi ferestre pentru fiecare element selectat poate fi cosiderat un dezavantaj. Totusi deschizind mai multe ferestre, exista posibilitatea de a vedea concomitent continutul mai multor dosare si se vor putea manipula mult mai usor obiectele dintr-o parte in alta. Chiar daca unii utilizatori prefera stilul clasic se poate opta pentru deschiderea urmatorului dosar in fereastra curenta prin apasarea tastei CTRL in timp ce se executa dublu clic pe pictograma asociata noului obiect.

De asemenea elementele ferestrei My Computer pot fi afisate in modul Web prin intermediul meniului contextual aferent aplicatiei curente, din cadrul careia se selecteaza View as Web Page. Microsoft ofera utilizatorului posibilitatea de a-si crea propria varianta de afisare ca pagina Web in cazul majoritatii dosarelor. In acest scop se selecteaza din meniul contextual (afisat prin apasarea butonului drept al mouse-ului pe zona client din fereastra curenta optiunea Customize This Folder, prin care se lanseaza Customize This Folder Wizard; acesta poate fi folosit pentru majoritatea aplicatiilor, dar nu in orice sistem sau in dosare speciale cum sunt Control Panel, Printers.

Folosirea noii interfate din Windows 98 ofera posibilitatea deschiderii unei aplicatii sau a unui document printr-un singur clic selectind meniul Start, Settings, Folder Options, in urma caruia se afiseaza caseta de dialog cu acelasi nume, unde se marcheaza butonul de optiune Web Style si se valideaza cu Ok.

Plasarea indicatorului mouse-ului pe o pictograma pentru a o selecta si folosirea unui singur clic reprezinta triumful interfetei tip browser asupra interfetei anterioare din Windows.

Unul dintre cele mai importante salturi de la Windows 95 la Windows 98 devine evident atunci cind se apeleaza la diferitele optiuni ale meniului View, imbunatatite oarecum si prin multitudinea de bare de instrumente puse la dispozitie, de bara Explorer si de capacitatea de a vedea fereastra ca pagina Web. Utilizatorul poate opta pentru un anumit mod de afisare a pictogramelor si dosarelor prin intermediul optiunilor disponibile: Large Icons, Small Icons, List si Details; acestea pot fi accesate si prin intermediul listei derulante aferente butonului View situat pe partea dreapta a barei de instrumente. Spre deosebide de Windows 95, Windows 98 permite fixarea si pastrarea pfererintelor ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
6 325 cuvinte
Nr caractere:
35 882 caractere
Marime:
21.14 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Modalitati De Gestionare A Dosarelor Si Fisierelor In Windows 98 My Computer Windows Explorer
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Fisierele sunt unele dintre cele mai importante resurse pe care le veti utiliza in Microsoft(R)...
Informatiile cu care lucrati sunt stocate pe calculatorul dumneavoastra in fisiere. Programele pe...
Tehnologia computerului produce o mutatie esentiala asupra notiunii de realitate, mutatie care...
Lab1 - Windows 1. Generati un nou fundal pentru Desktop. REZOLVARE: (1) Executati dublu clic...
I. Introducere I.1. Calculatorul si stiintele sociale Inca de acum douazeci de ani un important...
Sus!