Microsoft Word

Previzualizare referat:

Extras din referat:

WORD-este un procesor de texte si are facilitati incorporate care permit crearea si salvarea documentelor cu usurinta. MICROSOFT WORD este unul dintre cele mai puternice si folosite editore de texte. Acesta asigura functiunile elementare ale unui editor de texte, si anume : introducerea textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, alinierea automata a textului, aranjarea textului in pagina, tiparirea textului.

Corp de litera inseamna un anumit stil si o anumita dimensiune a literei. Corpurile de litera sunt grupate in familii, care se numesc, de exemplu, Times Roman sau Courier si fiecare familie are un set propriu de dimensiuni masurate in numar de puncte pe ecran care, in general, sunt cuprinse intre 6 72, uneori chiar mai mari. (In cazul in care vrem sa aflam care este corespondenta, un inch are 72 de puncte). Corpurile de litera, la fel ca si dimensiunile disponibile din calculator depind de modul in care am instalat interfata Windows si de imprimanta. Bara cu instrumente de lucru arata ce corp de litera utilizam in momentul prelucrarii si dimensiunea lui. Putem schimba corpul de litera sau dimensiunea lui, executand clic pe sageata indreptata in jos de langa numele corpului de litera sau a dimensiunii de pa bara cu instrumente de lucru.

Meniurile derulante care apar afiseaza corpurile de litera sau dimensiunile disponibile. Selectam ceea ce dorim din lista pentru ca aceste atribute sa poata fi utilizate.

Putem schimba corpul de litera inainte de a incepe sa tastam textul sau dupa aceea. Pentru a schimba corpul de litera al textului existent, selectam textul respectiv si utilizam bara cu instrumente de lucru pentru aranjare in pagina pentru a-l schimba. O alta varianta ar fi sa selectam comanda Font (Corp de Litera) din meniul Format pentru a deschide caseta de dialog Font, in care putem face aceleasi tipuri de modificari.

Un alt atribut al caracterelor este si culoarea. Pentru a schimba culoarea textului selectat se utilizeaza butonul FONT COLOR sau meniul FORMAT, FONT, FONT COLOR. O imagine grafica este un fel de poza, iar graficele realizate pe calculator sunt de fapt fisiere grafice speciale. Programul Word ne da posibilitatea sa utilizam fisiere grafice create cu alte programe cum ar fi: Lotus, AutoCAD, Windows Metafiles, Micrografx Designer si altele. Dar si programul Word are propriul set de lucrari grafice, numite ilustratii (clipart). Pentru a include realizari grafice intr-un document Word pozitionam reperul de inserare acolo unde vrem sa inseram ilustratia. Deschidem meniul Insert si selectam comanda Picture (Imagine). Va aparea caseta de dialog Insert Picture (Insereaza Imagine). Executam clic pe caseta de validare Preview Picture (Vizualizare Imagine) pentru a pune un X in caseta, ceea ce ne da posibilitatea de a vedea imaginea inainte de a o insera.

Daca vrem sa folosim ilustratiile programului Word, le gasim in catalogul Winword - Clipart. Daca dorim sa inseram o imagine dintr-un fisier salvat de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Word.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 680 cuvinte
Nr caractere:
13 047 caractere
Marime:
18.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
word, computere
Predat:
la liceu
Sus!