Microsoft Excel deplasarea prin foi introducerea datelor corectarea depășirilor de celule

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Este un program de calcul tabelar. Tine evidenta mai multor date (numerice, de tip text, calendaristice etc. ) si realizeaza diverse operatii cu acestea. Este programul visat de toti contabilii.

La intersectia unei linii cu o coloana se formeaza celula. Toate casetele dreptunghiulare de pe foaie sunt de fapt celule. Fiecare celula are un nume (adresa sau referinta de celula) cum ar fi: A2=celula aflata la intersectia coloanei A cu linia 2; B200=celula aflata la intersectia coloanei B cu linia 200. Va puteti deplasa prin celule cu sagetile directionale de pe tastatura, cu Enter, cu Tab sau facand clic cu mouse-ul pe celula dorita.

Acest fapt este foarte important, deoarece va ofera posibilitatea de a verifica daca s-au introdus corect valorile numerice. Valoarea numerica nu este tastata corect daca este aliniata in stanga celulei.

Tastarea gresita a valorilor numerice va duce ulterior la erori in formule.

evitati sa lasati spatii sau sa tastati punct intre cifre ca separatoare intre grupele numerice (de exemplu este gresit: 1. 234. 567 sau 1 234 567). Corectarea depasirilor de celule Se poate intampla ca datele pe care le tastati sa depaseasca latimea celulei, respectiv latimea coloanei. Este bine sa corectati imediat aceste depasiri de celule. Operatia se poate face automat, dupa tastarea datelor, cu dublu clic in dreapta etichetei coloanei respective operatie care va avea ca efect latirea sau ingustarea coloanei respective, adica redimensionarea coloanei astfel incat cel mai lung text din coloana respectiva sa aiba loc; sau manual cu agat si trag de marginea din dreapta a etichetei de coloane.

Stergerea datelor Va pozitionati pe celula dorita, sau selectati mai multe celule (vezi modul de selectare putin mai jos), si apasati tasta Delete.

Modificarea datelor Faceti dublu clic pe celula dorita, pentru a introduce cursorul de inserare in interiorul celulei; folosind apoi sagetile de pozitionare de pe tastatura pozitionati acest cursor in locul unde este greseala si corectati.

Selectarea unui domeniu de celule Celula din care incepeti selectarea nu se va innegri, dar este selectata.

Bordarea unui domeniu de celule Atentie! Grila pe care o vedeti pe foaie nu va fi tiparita! Asta inseamna ca datele dumneavoastra plutesc pe foaie. Pentru a borda un domeniu procedati astfel: selectati domeniu respectiv Selectarea unei coloane Selectarea mai multor coloane alaturate Pentru a selecta coloanele A, B si C, de exemplu, selectati prima coloana (A) sau ultima coloana (C) si agatati si trageti spre dreapta, respectiv spre stanga, acoperind toate coloanele dorite.

Pentru aceasta operatie mouse-ul are forma. Selectarea mai multor coloane nealaturate Selectarea unei linii Selectarea mai multor linii alaturate Selectarea mai multor linii nealaturate Selectarea intregii foi excel Inserarea unei coloane Selectati coloana inaintea careia doriti inserarea, si apoi mergeti la comanda ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Excel Deplasarea Prin Foi Introducerea Datelor Corectarea Depasirilor De Celule
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 434 cuvinte
Nr caractere:
8 038 caractere
Marime:
26.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!