Microsoft Excel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Procesorul de tabele Excel include un numar mare de func ii predefinite (232), dar ofera si posibilitatea ca utilizatorul sa- i defineasca propriile functii, potrivit cerint elor de exploatare a aplicatiilor. Functiile Excel permit efectuarea de calcule si prelucrari diverse, de la cele mai simple pana la cele mai complexe.

Functiile predefinite reprezinta formule speciale care respectand o anume sintaxa, executa operatii si prelucrari specifice, fiind destinate rezolvarii unor probleme si aplicatii ce contin elemente predefinite de calcul. Unele functii predefinite sunt echivalente formulelor: de exemplu, formula de adunare a continutului celulelor A1, A2 i A4, adica =A1+A2+A4 este echivalenta cu functia =Sum (A1: A2; A4). Alte functii (majoritatea cazurilor) nu au echivalent in randul formulelor, rezultatul scontat neputand fi obtinut decat prin aplicarea functiilor predefinite sau putand fi obtinut pe cale obitnuita, prin aplicarea succesiva a mai multor operatii si formule.

Folosirea functiilor predefinite este supusa unor reguli foarte stricte, a caror nerespectare poate conduce la un rezultat incorect sau generator de eroare.

- numele functiei; - unul sau mai multe argumente; Nici un spatiu nu este admis ca separator intre cele trei componente ale functiilor predefinite.

Argumentele se afla inchise intre paranteze rotunde si sunt separate printr-un separator zecimal. Acest separator poate fi virgula sau punct si virgula, dupa cum a fost configurat initial sistemul. In exemplele luate, se va lua in consideratie ca separator zecimal caracterul punct si virgula. Exista si functii care nu au nevoie de precizarea argumentului, de exemplu: =NOW, =TRUE, =TODAY , etc.

Exemplul urmator ilustreaza diferite argumente care se pot intalni la o functie predefinita: Functie predefinita Tip argument =SUM (A2: A7) plaja continua de celule =SUM (A2: A7; A9; A11: A20) plaja discontinua de celule =MAX (59; 36; 84) lista de valori =DATE (62; 10; 18) lista de valori data calendaristica =IF (A1=A2; Bun; Rau) valoare logica =INT (SUM (D1: D9) functie predefinita =UPPER (Ionescu) sir de caractere =REPT (Ionescu, 3) sir si valoare numerica =FACT (6) valoare numerica Excel accepta urmatoarele tipuri de argumente: - o conditie: este o expresie logica care foloseste unul din operatorii logici =, , , =, NOT, AND, OR pentru o adresa de celula sau un nume de camp.

Conditia argumentului poate fi deci o formula, un numar, un nume de camp, un text. Functia evalueaza conditia si procedeaza la diferite operatii in functie de faptul daca conditia este adevarata sau falsa.

- o locatie: este o adresa, un nume de camp, o formula sau functie care genereaza o adresa sau un nume de camp.

- un text: orice secventa de caractere inclusa intre ghilimele, adresa sau un nume de camp ce contine o eticheta tip sir de caractere sau o formula sau functie care returneaza o eticheta. Un sir de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Excel - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
32 imagini
Nr cuvinte:
8 787 cuvinte
Nr caractere:
47 029 caractere
Marime:
331.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
excel, tabele
Predat:
la liceu
Sus!