Metoda Modem to Modem de conectare a calculatoarelor, configurarea calculatoarelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aceasta metoda poate fi folosita pentru a face transferul de fisiere intre doua calculatoare, aflate la distanta mare si fara a apela la o conexiune prin Internet.

Se va folosi un calculator pe care ruleaza Windows XP Pro si un laptop sau alt calculator desktop, pe care e instalat Win dows XP Home Edition.

Important e ca ambele calculatoare sa aiba modem-uri conectate la linia telefonica. Principiul este asemanator cu cel al conexiunii dial-up sau Internet, numai ca, in acest caz, conectarea se face direct la modem si implicit la celalalt PC. Trebuie stiut ca sistemele de ope rare Win2k dispun in pachetul de baza de suport pentru a accepta conexiuni remote prin modem cu alte calculatoare. In cazul Win98 si ME trebuie instalat Dial-up Server.

1. Modemul (intern sau extern) trebuie configurat pentru conexiune de tip dial-up. Aceasta se face cu ajutorul New Connection Wizard, care se poate gasi in Start-Programs-Accessories-Communications. Dupa deschiderea asis tentului, se trece de pagina de intampinare, se alege optiunea a doua, Connect to the network at my workplace, iar in urmatoarea pagina se selecteaza prima optiune, Dial-up Connection si mai departe cu un clic pe butonul Next. In urmatoarele ferestre se va da un nume calculatorului la care se va suna, va trebui specificat numarul de telefon care va fi apelat si unde se afla celalalt calculator. In ultima fereastra se poate bifa optiunea prin care asistentul va crea un shortcut pe desktop, iar pentru a termina se apasa pe butonul Finish. Atentie! Cand va fi folosita prima oara aceasta conexiune, va trebui sa fie introdus numele de utilizator si parola, aceleasi cu cele setate la calculatorul care va accepta conexiunea.

2. Pe al doilea calculator, pe care se afla Windows XP Pro si un modem, urmeaza a fi configurata acceptarea conexiunii. Se merge la Start-Programs-Accessories-Communications si se ruleaza asistentul de conectare New Connection Wizard. Dupa ce se deschide fereastra de intampinare, se da clic pe Next, iar in urmatoarea fereastra va trebui aleasa a treia optiune, Set up an advanced connection si un clic pe Next. In urmatoarea fereastra, se alege prima optiune, Accept incoming connectiom, dupa care va aparea o lista cu dispozitivele care pot accepta o asemenea conexiune. Aici trebuie selectat modemul care este legat la linia telefonica. De asemenea, se pot modifica si setarile modemului prin optiunea Properties, dar e mai bine sa fie lasat pe cele implicite. Cum nu e vorba de o conexiune VPN (Vir tual Private Connection), in fereastra urmatoare trebuie aleasa optiunea a doua (Do not allow virtual private connections). 3. Se va specifica persoana care va putea accesa calculatorul prin aceasta conexiune si, eventual, se vor adauga unul sau mai multi utilizatori, prin apasarea butonului Add. Se va introduce numele de utilizator, numele intreg, parola si confirmarea de parola, in ultima fereastra pot fi specificate setarile de TCP/IP, cifra si numarul ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metoda Modem To Modem De Conectare A Calculatoarelor Configurarea Calculatoarelor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
829 cuvinte
Nr caractere:
4 048 caractere
Marime:
18.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!