Metamorfoza imaginilor tehnici de realizare

Extras din referat:

Abstract: Metamorfoza imaginilor a captat un foarte mare interes in ultimii ani, demonstrandu-se ca este un instrument eficient pentru creerea efectelor visuale in domeniul filmului si a televiziunii, infatisand transformarea continua dintr-o imagine digitala in alta. Prezentarea de fata va descrie, in prima sa parte, cresterea inregistrata de acest domeniu, descriind avantajele metamorfozei de imagini, urmand ca in a doua parte sa fie introduse mai pe larg anumite tehnici de realizare a metamorfozei. Cuvinte cheie: metamorfoza imaginilor, image morphing, suprafata deformabila, functie de transformare Metamorfoza imaginilor (image morphing) reprezinta transformarea unei imagini intr-o alta imagine. Metamorfoza genereaza o secventa de imagini intermediare, in care o imagine se schimba treptat in alta in timp. Acest proces, denumit morphing, este realizat prin imbinarea dintre deformarile imaginilor cu interpolare de culori. Metamorfoza dintre doua imagini incepe cu momentul in care cel care realizeaza animatia stabileste corespondenta dintre perechile de elemente primitive: segmente de linii, curbe, puncte sau noduri ale plasei de cuprindere. Fiecare element primitiv specifica un element al imaginii sau o margine. Corespondenta dintre elemente este, astfel, folosita pentru a calcula functiile de atribuire, care definesc relatia spatiala dintre punctele ambelor imagini.

Datorita faptului ca functiile de atribuire reprezinta nucleul deformarilor, ele vor fi denumite functii de deformare.

Ele vor fi folosite la interpolarea pozitiilor elementelor de-a lungul secventei de transformare.

O data ce ambele imagini au fost deformate intr-un acelasi mod intermediar pentru pozitiile caracteristicilor, se efectueaza o interpolare normala a culorilor, pentru a genera imagini intermediare.

Specificarea trasaturilor (caracteristicilor) este cel mai plictisitoare etapa a metamorfozei. Desi alegerea primitivelor posibile poate fi variata, toate abordarile realizarii metamorfozei necesita o deosebita atentie asezarii precise a primitivelor. Dandu-se constrangerile de corespondenta intre trasaturile a doua imagini, o functie de deformare trebuie derivata pe intreaga imagine plana. Acest proces, denumit in acest caz generare a deformarii, este, in esenta, o problema de interpolare.

O alta problema interesanta in domeniul metmorfozei imaginilor este controlul tranzitiei.

Daca rata tranzitiei poate varia local intre doua imagini intermediare, se pot obtine animatii mult mai interesante.

Cresterea explosiva inregistrata in domeniul metamorfozei de imagini se datoreaza mai ales posibilitatii crearii unor efecte estetice deosebite prin deformare cat si prin amestecarea culorilor.

Cei care realizeaza animatiile si artistii pot folosi intr-un mod efectiv intrumentele de metamorfozare, folosind solutii legate de urmatoarele trei probleme: specificarea caracteristicilor, generarea deformarii si controlul tranzitiei.

Impreuna, aceste probleme ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metamorfoza Imaginilor Tehnici De Realizare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Nr cuvinte:
5 343 cuvinte
Nr caractere:
32 019 caractere
Marime:
29.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!