Metacaracterele Wildcards Completarea Automata

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Metacaracterele sunt caractere de la tastatura cu intelesuri speciale pentru shell. Ele reprezinta o caracteristica puternica a oricarui shell. O definitie generala a metacaracterului este: orice caracter de la tastatura care nu este alfanumeric. Metacaracterele sunt utilizate cu multe comenzi Linux pentru a avea mai multa flexibilitate. Unele dintre acestea folosite in Linux au functii similare cu cele din DOS. Asterisk-ul (*) si semnul intrebarii (? ), de exemplu, sunt metacaractere, cunoscute si ca wildcard-uri, si sunt utilizate pentru a lucra mai eficient cu un grup de fisiere. Este foarte important sa nu se foloseasca metacaractere atunci cand sunt numite fisierele sau directoarele. Punctul (. ) si linia () sunt singurele caractere non-alfanumerice care nu sunt metacaractere. De aceea ele pot fi folosite in numele fisierelor. O linie de legatura (-), chiar daca este un metacaracter (utilizat pentru a delimita optiunile intr-o linie de comanda), poate fi si el utilizat la denumirea fisierelor. Shell-ul poate completa o comanda folosind [Tab], aceasta caracteristica este utila atunci cand avem fisiere cu nume lungi. $ ls mic[Tab]ro $ ls mic[Tab]rop[Tab]rocessor[Enter] Substituirea cu metacaractere Aceasta este o modalitate alternativa pentru a completa o comanda; shell-ul este acela care schimba simbolurile cu informatiile corespunzatoare. Asterisk * Acest simbol poate fi inlocuit cu o secventa de simboluri, de la zero la infinit. $ ls [Enter] $ ls * [Enter] Comanda a doua este dferita, shell-ul inlocuieste * cu lista fisierelor si a subdirectoarelor din directorul current. Aceasta inseamna ca daca exista vre-un subdirector, continutul sau va fi afisat. $ ls micro* [Enter] microprocessor microscopic poate fi inlocuit cu un sir nul: $ touch millimicro [Enter] $ ls *micro* [Enter] microprocessor microscopic millimicro Semnul intrebarii? Semnul intrebarii? poate fi inlocuit doar cu un simbol.

Sa cream niste fisiere. $ touch xy123j4 [Enter] $ touch xy456j5 [Enter] $ touch xy789j111 [Enter] $ touch xy78j67 [Enter] $ ls [Enter] xy123j4 xy456j5 xy789j111 xy78j67 $ ls j?

[Enter] xy123j4 xy456j5 Vom avea un rezultat diferit utilizand * $ ls *j* [Enter] xy123j4 xy456j5 xy789j111 xy78j67 Parantezele patrate [] Parantezele patrate sunt utilizate pentru a dispune de o categorie de simboluri din care sa alegem simbolurile substituente. Doar un simbol din cele listate este folosit. $ ls xy [4567]* [Enter] xy123j4 xy456j5 $ ls xy [4-7]* [Enter] Redirectionarea intrarilor/iesirilor si pipeline Shell-ul permite redirectionarea rezultatelor comenzilor de la monitor (dispozitivul de iesire standard). Acelasi lucru se intampla cu introducerea datelor (aici este vorba de tastatura). Pentru redirectionari se folosesc semnele > sau >> sau mylist [Enter] $ cat mylist [Enter] Pentru intrare ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
506 cuvinte
Nr caractere:
3 137 caractere
Marime:
6.37 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Metacaracterele Wildcards Completarea Automata
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Ce este Linux. Copyright Linux este o copie a sistemului de operare UNIX, care poate rula pe un...
Introducere in Linux Obiectivele Suportului de Curs Acest suport de curs a fost conceput...
Continutul capitolului urmareste intelegerea rolului si functiilor unui sistem de operare...
Definita initial de catre Academia Franceza (in 1966), ca fiind stiinta prelucrarii rationale,...
Definita initial de catre Academia Franceza (in 1966), ca fiind stiinta prelucrarii rationale,...
Sus!