Liste E-Mail

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sa presupunem ca ai de trimis mesaje pe o anumita tema, periodic, unui grup de prieteni din toata tara, care au acces la e-mail. Este destul de complicat ca de fiecare data sa le scrii adresele tuturor (la To: sau cc: ), chiar daca folosesti si o agenda de adrese. Programatorii de sisteme e-mail si-au pus si ei aceasta problema, rezultatul muncii lor fiind asa-zisele liste e-mail (sau liste de discutie cu adrese). Astfel, pe un server se simuleaza existenta unui utilizator, avand o anumita adresa, care este a tuturor, in sensul ca oricine se poate folosi de ea, dar, care practic nu e a nimanui.

Astfel, de exemplu, lprofi@list. sfos. ro este o adresa a profesorilor de infor matica din Romania. Oricine poate trimite o scrisoare pe aceasta adresa. In plus, orice scri soare primita pe aceasta adresa este apoi trimisa la toti profesorii de informatica din tara care sunt inscrisi in lista acestor profesori, atasata adresei. Asadar, lprofi este o lista e-mail. In general, o lista de discutie consta dintr-o astfel de adresa care serveste drept reflector pentru scrisorile primite de ea. Daca vreau sa scriu tuturor profesorilor de informatica inscrisi in lista lprofi, voi expedia mesajul doar la adresa lprofi@list. sfos. ro. Mesajul va fi primit doar de aceia care sunt deja inscrisi in aceasta lista. Inscrierea se face fie manual (prin intermediul administratorului listei), fie automat. Inscrierea automata intr-o anumita lista lista@domeniu se face, de obicei, trimitand un mesaj pe adresa listserv@domeniu sau majordomo@domeniu, fara subiect, cu textul mesajului format dintr-o singura linie: De exemplu, eu (bogdan@lbbc. sorosis. ro) pentru a ma inscrie in lista de discutii a profesorilor de informatica, am trimis o scrisoare de subscriere de forma: subscribe lprofi bogdan@lbbc. sorosis. ro Apoi, daca vroiam sa fac cunoscuta colegilor mei o anumita problema, trimiteam mesajul dorit pe adresa lprofi@list. sfos. ro. Daca vreodata voi dori sa nu mai primesc scrisori de la persoanele cuprinse in lista lprofi, voi trimite un mesaj similar de iesire din lista, pe aceeasi adresa a serverului: listserv@list. sfos. ro: unsubscribe lprofi bogdan@lbbc. sorosis. ro In cazul listei Cassini-Romania, subscrierea se face trimitand un mesaj pe adresa majordomo@mbox. ulisse. it, iar adresa pentru scrisori este: cassini romania@mbox. ulisse. it. Aceasta lista e-mail este gestionata de profesorii si elevii de la Liceul Teoretic G. D. Cassini din Genova si temele de discutie sunt dintre cele mai diverse. Se poate conversa in limbila engleza, italiana, romana sau franceza.

In Romania poti gasi o serie intreaga de liste de discutii pentru tineret, cum ar fi: suflete. ranite@list. sfos. ro sau contact@list. sfos. ro. Inscrierea in aceste liste se face pe adresa listserv@list. sfos. ro. Mii de liste e-mail internationale pot fi obtinute daca scrii pe adresa list serv@bitnic. educom. edusimplulmesaj: list global.

Daca vrei sa trimiti cuiva o scrisoare prin Internet ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Liste E-Mail
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
831 cuvinte
Nr caractere:
3 991 caractere
Marime:
6.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!