Ipv6 Protocolul Viitorului Pentru Internet

Previzualizare referat:

Extras din referat:

IP, cel mai popular protocol de retea din intreaga lume, este gata de lansarea unei noi generatii, prin implementarea primelor produse adaptate pachetului de protocoale IPv6. Cresterea neprevazuta a solicitarilor de conectare la Internet a impus cautarea unor noi solutii pentru standardul de protocoale IPv4 aflat in uz, in primul rand pentru largirea capacitatii alocate pentru adrese si a cresterii nivelului de securizare a datelor vehiculate. Cu IPv6 problemele cheie ale adreselor, managementului pentru adrese si suportului pentru comunicatii multimedia sunt rezolvate.

Prezentarea noului concept IPv6 si problemele legate de cresterea securitatii retelelor au fost puse recent in discutie, cu ocazia simpozionului organizat la Budapesta pe 26 septembrie, de catre specialisti de la FTP Software. Cu aceasta ocazie, firma daneza Telebit Communication a prezentat primul router multiprotocol dedicat retelelor IPv6 si prima retea nationala realizata pe baza noului pachet de protocoale.

Dezvoltarea rapida a retelei Internet a condus la necesitatea reorganizarii sistemului de adrese IP.

Cei 32 biti rezervati pentru adrese la standardul IPv4 s-au dovedit insuficienti pentru asigurarea cererii de adrese alocate, in special pentru utilizatorii mobili. Dupa numai 3 ani de la stabilirea directiilor prioritare in care se trebuia actionat, a aparut IPv6, versiunea next generation a standardului pentru IP.

Prin extinderea dimensiunii adreselor cu un factor de ordinul 4, de la 32 la 128 biti, se ofera un numar imens de adrese disponibile. In acelasi timp, cresterea spatiului de adrese conduce, in mod firesc, la implementarea unor proceduri de autoconfigurare. Structura de adrese de la IPv6 prevede o migrare usoara si gradata catre retelele bazate pe standardul IPv4. Intr-o prima etapa se prevede transmisia datelor pe vechea infrastructura, prin incapsularea in pachete compatibile IPv4, intre routere existente deja in retea.

Pe masura dezvoltarii tehnlogice, noile routere IPv6 le vor inlocui pe cele din infrastructura actuala.

Cu ocazia simpozionului de la Budapesta, firma FTP Software, lider mondial in domeniul solutiilor TCP/IP, a prezentat noul protocol IP-SEC, care la ora actuala poate asigura standardele de securitate pentru retelele IPv6 ale viitorului. Pachetul de protocoale IPv6 poate beneficia astfel de noi tehnologii de securizare a datelor, precum autentificarea, incriptarea si asigurarea integritatii datelor care, aplicate la nivel de kernel, pot asigura securitatea intregului sistem, a aplicatiilor care ruleaza in cadrul acestuia si a pachetelor de date transmise.

Cu aceeasi ocazie, firma daneza Telebit Communication A/S a lansat routerul TBC2000, primul router multiprotocol destinat in exclusivitate retelelor bazate pe pachetul de protocoale IPv6. Acest nou tip de router, precum si solutiile elaborate de FTP Software, au servit furnizorului danez de servicii Internet UNI-C la crearea primei retele nationale IPv6, pe coloana vertebrala ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
574 cuvinte
Nr caractere:
3 280 caractere
Marime:
5.75 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Ipv6 Protocolul Viitorului Pentru Internet
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
1.1. Impactul Internetului in viata economica, sociala si culturala Astazi, Internetul...
Cresterea neprevazuta a solicitarilor de conectare la Internet a impus cautarea unor noi solutii...
Internet-ul reprezinta cel mai mare proiect informatic de interconectare umana creat vreodata pe...
INTERNETUL retea planetara de comunicatie si resurse informationale I. Ce este internetul si...
Comertul electronic este un concept integrat, creat pentru a unifica o mare varietate de servicii...
Sus!