Introducere în HTML

Previzualizare referat:

Extras din referat:

O retea este un grup de computere capabile sa comunice unele cu altele, sa partajeze fisiere, date, programe sau operatii. Computerele intr-o retea sunt conectate prin hardware si software.

Hardwar-ul este legatura fizica dintre computere (legaturi telefonice, fibre optice, routere, placi de retea si chiar calculatoarele.

Softwar-ul este reprezentat de programele care fac posibila utilizarea hardware-ului pentru comunicatii si schimbul de informatie.

Software care permite lucrul in retea respecta un set de reguli care sunt cunoscute sub numele de protocol de retea.

Reteaua poate fi interoperabila.

Adica diferite computere de diferite tipuri, folosind diferite sisteme de operare, pot fi conectate, pot sa comunice unele cu altele sa partajeze informatie, daca respecta aceleasi protocoale de retea Comenzi unix (telnet, login, password, w, finger) Ce este telnet? Posibiliate de conectare la un computer la distanta Protocol Emulator de terminal program client/server Acces la resursele unei alte masini (calculator) Telent este un protocol, un set de reguli, care permite unui computer sa se conecteze la alt computer.

Acest proces se numeste si conectare la distanta (remote login) Computerul care initiaza conexiunea se numeste computer local iar computerul care este acesat si care accepta conexiunea se numeste remote computer sau gazda (host). Computerul remote poate fi fizic localizat in cealalta camera, in alt oras sau in alta tara.

O data conectat, utilizatorul emuleaza computerul de la distanta.

Cind sunt tastate comenzile, ele se executa pe computerul gazda. Monitorul afiseaza mesajele computerului gazda. Procedura de conectare la computerul gazda depinde de tipul de acces Internet.

Pentru accesul la un computer remote este necesar un cont si o parola. Exista si resurse disponibile pe Internet fara cont si parola. Dupa conectare pot apare instructiuni sau meniuri sau se pot utiliza comenzi ale sistemului de operare de pe masina respectiva (UNIX, Windows NT) Ce este URL? Un mod de a identifica resurse disponibile prin WWW World Wide Web O modaliate de adresare O ierarhie Protocoale, calculatoare si fisiere URL, Uniform Resource Locator. Un URL identifica o resursa de pe Internet, de exemplu o pagina de web, un server gopher, un catalog de biblioteca, o imagine. URL reprezinta o adresare standard pentru o resursa Internet si ajuta utilizatorul sa localizeze resursa. Orice resursa de pe Internet are un URL unic. URL ul este alcatuit din litere, numere si semne de punctuatie. Structura de baza a URL este ierarhica cu ierarhia de la stinga la dreapta http: //www. healthyway. com: 8080/exercise/mtbike. html gopher: //gopher. state. edu/ ftp: //ftp. company. com/ De exemplu URL: ftp: //ftp. company. com/freeware/program. exe ne spune: protocolul de acces este FTP; resursa este pe masina ftp in domeniul company, care este parte a domeniului . com, resursa este in directorul numit freeware si este ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Introducere In Html
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 580 cuvinte
Nr caractere:
8 819 caractere
Marime:
13.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!