Internet Internetwork Sistem

Previzualizare referat:

Extras din referat:

-Multe persoane cred ca Internetul este un loc unde se discuta numai despre informatica, unde se intalnesc numai psionatii de calculatoare si ca informatiile la care au acces sunt sub forma unor abrevieri criptice pe care numai specialistii le pot intelege Aceasta impresie este total gresita. Usurinta cu care se potate distribui informatiile, dar mai ales cu care orice utilizator poate avea acces la informatii, a facut din Internet un mediu preferat. Structura Internet-ului a facut posibil nu numai distribuirea de informatii statice, ci siexistenta serviciilor. De exemplu, pe baza unei carti de credit, se pot face toate rezervarile necesare pentru petrecerea concediului de odihna utilizandu-se calculatorul de acasa. Prin urmare Internetul este o cale de comunicare foarte rapida si atractiva intre oameni INTERNET-al carui nume provine de la prescurtarea cuvantului englez, internet-work (interretea) reprezinta o retea globala constituita prin interconectarea a mai multor retele (o retea este un grup de calculatoare care au fost conectate astfel incat pot comunica intre ele). Internetul asigura legatura intre peste 21 000 de retele permanente. Toate calculatoarele dintro retea trebuie sa comunice intre ele pe baza unui set de reguli fixe denumit Protocol.

Protocolul folosit s-a standardizat si se numeste TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) *Dezvoltarea Internetului Tehnologia pe care se bazeaza Internetul a luat fiinta in anul 1969 cand Departamentul American al Apararii a dezvoltat un proiect de cercetare numit ARPANET, prin acest proiect ei incercau sa dezvolte o cale prin care calculatoarele sa, vorbeasca intre ele prin ajutorul telefonului.

Timp de 15 ani cei din Departamentul American al Apararii au fost singuri care puteau beneficiau de acest sistem de comunicatii In anul 1984 Fundatia Nationala de Stiinte a Statelor Unite a dezvoltat programul NSFNET (NSF- Fundatia Nationala de Stiinte a Statelor Unite) prin care puneau la dispozitia cercetatorilor universitari din tara a unor centre de calcul regionale. Tot mai multe persoane si oameni de afaceri doreau sa foloseasca NSFNET-ul asa ca a devenit, Internet *Conectarea la Internet Exista patru moduri principale de conecare la Internet: -Legatura permanenta (perrmanent connection) -Legatura direct prin modem (dial-up indirect connection) -Legatura prin modem terminal (dial-up terminal connection) -Legatura prin posta electronica Cel mai bun mod de conectare la Interneteste sietemul OPM (Others Peoples Money, banii altora. Multi utilizatori se conecteaza prin intermediul unei organizatii care are legatura permenente le Internet In vederea conectarii la Internet a unui sistem de calcul sunt necesare: -un modem conectat la linia de telefon -un abonament la un furnizor de servicii de Internet (ISP Internet Service Provider) -kit-ul S. O. ce ruleaza pe sistemul de calcul *Servicii disponibile in ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Internet Internetwork Sistem
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
632 cuvinte
Nr caractere:
3 852 caractere
Marime:
8.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
internet, retea
Predat:
la liceu
Sus!