Previzualizare referat:

Extras din referat:

Desi exista tehnologii considerate ca precursoare Internet, tranzitia de la protocolul NCP (Network Control Protocol) la protocoalele TCP/IP a avut loc in reteaua mondiala la data de 1 ianuarie 1983, acum 20 de ani.

Istorii tehnologiilor de comunicatii amintesc anul 1961 in care Dr. Leonard Kleinrock a publicat la MIT prima lucrare despre retelele cu comutare de pachete. In 1969 Deapartamentul Apararii din SUA, DoD a comandat proiectul Advanced Research Projects Agency Network, cunoscut ca ARPANET pentru o retea de comunicatii si comenzi care supravietuieste unui atac nuclear. Anul 1970 a adus o serie de noutati in tehnologiile de retea, in 1973 aparand primele idei ale protocolului Internet IP si al protocolului de control a transmisiei TCP cu prima demonstratie de interconectare a trei retele la 22 noiembrie 1977. Totusi Vinton Cerf care a conceput TCP/IP impreuna cu Robert Kahn, considera ca pasul cel mai important a fost realizat la 1 ianuarie 1983, o data cu trecerea la arhitectura TCP/IP care a permis extinderea ARPANET peste limita de mai putin de 1000 de gazde cate existau pe atunci. La multi ani Internet!

Acum 10 ani, cand a aparut in spatiul public, virtual, in Internet, prima pagina Web (a laboratorului de fizica particolelor elementare de la Stanford - SLAC - de fapt o pagina de test intitulata Slac Home Page for World, incarcata la 6 Martie 1992 - http: //www. slac. stanford. edu/archive/1992) era imposibil de estimat amploarea pe care a luat-o World Wide Web-ul, publicarea HTML si navigarea in spatiul virtual. Usurinta realizarii paginilor Web si costurile incomparabil mai mici ale publicitatii Web in comparatie cu mediile publicitare traditionale (Televiziune, radio, sau publicatii tiparite) au facut ca, in doar cativa ani, World Wide Web-ul, introdus ca modalitate de cooperare stiintifica, sa devina un spatiu pentru reclame de tot felul, un mediu de instruire sau de cautare a altei personalitati. Inca in ianuarie 1996, Matthew Ciolek sesiza invazia mediocritatii, vorbind despre trecerea de la WWW la MMM (Multi-Media Mediocrity) - Todays WWW - Tomorrows MMM? The Specter of Multi-Media Mediocrity, Computer 29 (January 1996, pp106-108) - http: //computer. org/computer/co1996/r1toc. htm. Analiza documentelor Web s-a facut la inceput pe baza criteriilor de recenzare si catalogare puse la punct pentru publicatiile tiparite. Domeniul fiind asociat biblioteconomiei si privind si tranzitia bibliotecilor traditionale spre biblioteci virtuale. In paralel, mai ales din ratiuni comerciale, s-au elaborat criterii de clasificare a centrelor Web, in vederea stabilirii unei ierarhii (topul centrelor Web), cel mai adesea pe baza numarului de voturi exprimate de vizitatori, luand in calcul mai mult forma - modul de prezentare, modernitatea si impactul vizual, decat continutul tematic O serie de publicatii din lume publica periodic aceste rezultate, mai mult sau mai putin detaliate. La noi, Weekly News, publicaie electronica saptamanala ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Internet - Varianta 4
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 747 cuvinte
Nr caractere:
21 324 caractere
Marime:
24.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
tehnologii, protocoale
Predat:
la liceu
Sus!