Instrucțiunile Vba

Previzualizare referat:

Extras din referat:

instructiuni de declarare (prezentate la declararea variabilelor) prin care se denumesc si se declara tipul pentru variabile, constante si proceduri; instructiuni de atribuire (prezentate in continuare) prin care se atribuie valori variabilelor sau constantelor; instructiuni executabile (prezentate in continuare) care initiaza actiuni: executa metode sau proceduri, controleaza fluxul executiei codului. In mediul de dezvoltare VBA, sintaxa instructiunilor este verificata automat dupa ce se trece la instructiunea urmatoare (prin Enter). O instructiune poate sa fie scrisa pe mai multe linii prin utilizarea caracterului de continuare a liniei precedat de un spatiu.

De exemplu, crearea prin program a unui tabel intr-un document Word: NumColumns: = 3 unde, pe langa continuarea liniilor se va remarca utilizarea argumentelor numite la apelul metodei de adaugare a unui nou tabel la colectia de tabele a documentului.

Doua instructiuni pot fi scrise pe o aceeasi linie daca sunt separate cu caracterul. Etichetarea liniilor O linie poate fi identificata: printr-o eticheta: orice nume, care respecta regulile generale, care incepe in prima coloana a liniei si se termina cu caracterul : printr-un numar: orice combinatie de cifre, care incepe in prima coloana a liniei si este unic in modulul respectiv. Identificatorii de linii pot fi utilizati in instructiuni de control, desi codul astfel construit nu respecta regulile programarii structurate. Comentarii Textele explicative (necesare documentarii codului) pot fi introduse pe linii separate sau in continuarea liniei de cod.

O linie de comentariu incepe cu un apostrof sau cu cuvantul Rem urmat de un spatiu.

Comentariul de pe aceeasi linie cu o instructiune se introduce printr-un apostrof urmat de comentariu.

Operatori In formarea expresiilor de diverse tipuri, operatorii sunt cei utilizati aproape general in limbajele de programare de nivel inalt. Pentru fixarea termenilor si notatiilor sunt totusi prezentati, pe categorii, insotiti, acolo unde este cazul de scurte explicatii.

Operatori aritmetici Operatori de comparare Relatiile care exista intre diferite tipuri de entitati se pot evidentia prin comparatii avand una dintre formele urmatoare: result = expression1 comparisonoperator expression2 result = object1 Is object2 result = string Like pattern unde result este o variabila numerica expression este o expresie oarecare comparisonoperator este un operator relational object este un nume de obiect string este o expresie sir oarecare pattern este o expresie String sau un domeniu de caractere.

Operatorii de comparare sunt cei uzuali: < (mai mic), (mai mare), >= (mai mare sau egal), = (egal), (diferit, neegal). Rezultatul este True (daca este adevarata relatia), False (daca relatia este neadevarata), Null (daca cel putin un operand este Null). Operatorul Is produce True daca ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instructiunile Vba
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
4 642 cuvinte
Nr caractere:
25 456 caractere
Marime:
27.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
vba, instructiuni
Predat:
la liceu
Sus!