Instalare Linux Cerintele Hardware Crearea Dischetelor De Bootare Partitionarea Discurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De la inceput, Linuxul a avut nevoie de resurse hardware minime pentru a rula. Acest lucru nu s-a schimbat in timp. Linuxul poate functiona pe sisteme hard foarte limitate insa a fi capabil sa rulezi Linuxul nu este totuna cu a crea un sistem server.

Evident, cu cat este mai bun hardware-ul cu atat performanta obtinuta la rularea sistemului de operare va fi mai mare. Cu toate acestea feriti-va de ultimele descoperiri in domeniu pentru ca de multe ori acestea nu sunt suportate de Linux.

De exemplu, daca o placa video cu ultimele facilitati a aparut pe piata ieri nu va asteptati ca maine Linux-ul sa o si recunoasca. Uneori producatorii hardware ingreuneaza accesul dezvoltatorilor Linux la informatiile specifice necesare pentru a scrie modulele driver si astfel devine dificil ca acestia sa implementeze rapid ultimele produse hardware.

Red Hat Linux, distributia Linux la care va face referire materialul in continuare, se poate instala prin intermediul serviciilor FTP, NFS sau SMB (Samba) atunci cand CD-ROM-ul Red Hat se afla pe un alt computer. Aceste metode sunt foarte sensibile si de putie ori functioneaza fara erori. Pentru a economisi timp si efort este recomandabil sa realizati instalarea folosind CD-ROM-ul de pe calculatorul pe care instalati Linux-ul. Deoarece aceasta este medoda recomandata, vom considera in continuare ca faceti instalarea de pe CD-ul propriu. Pasul urmator in pregatirea instalarii il constituie determinarea necesitatii unei dischete boot.

Daca aveti un sistem de calcul care suporta bootarea de pe CD-ROM atunci nu aveti nevoie de o astfel de discheta.

Insa daca CD-ul dumneavoastra cu distributia Red Hat nu este bootabil sau sistemul nu suporta bootarea (incarcarea) de pe CD-ROM aveti nevoie de o discheta de boot.

Sa presupunem ca CD-ROM-ul este drive-ul D: si ca aveti deja CD-ul in unitate. Rulati urmatoarea comanda de la un prompt MS-DOS: d: /dosutils/rawrite Utilitarul rawrite va afisa urmatoarele: Enter disk image source file name: Please insert a formated diskette into drive A: and press the enter key Introduceti ca sursa imagesoot. img. Rawrite va afisa urmatorul prompt: Enter target diskette drive: Introduceti litera corespunzatoare (A: sau a: ) Acum ar trebui sa introduceti o discheta goala, formatata si sa apasati tasta Enter ca sa continue scrierea dischetei.

Utilitatea rawrite va scrie fisierul boot.

img pe discheta.

Crearea unei dishete de boot sub sistemul de operare Linux se face in felul urmator: Montati CD-ROM-ul Red Hat ca de obicei (de ex. mount /dev/cdrom /mnt/cdrom). Considerand ca ati efectuat montarea in directorul /mnt/cdrom schimbati directorul curent in /mnt/cdrom/images, acolo unde este tinuta imaginea de bootare.

Considerand ca discul floppy este /dev/fd0 (standard) si ca utilizati o discheta de 1, 44 MB, rulati urmatoarea comanda: dd if=boot. img of=/dev/fd0 bs=1440K In felul acesta ar trebui sa va creati discheta de boot.

Va puteti crea, de ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
7 898 cuvinte
Nr caractere:
46 459 caractere
Marime:
364.06 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Instalare Linux Cerintele Hardware Crearea Dischetelor De Bootare Partitionarea Discurilor
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Ce este Linux. Copyright Linux este o copie a sistemului de operare UNIX, care poate rula pe un...
Modelul unui calculator numeric Nivelul 0,numit nivelul logicii digitale, este reprezentat de...
Introducere in Linux Obiectivele Suportului de Curs Acest suport de curs a fost conceput...
1.INTRODUCERE Cumpararea unui calculator reprezinta o decizie importanta care trebuie luata in...
Argument HDD este o componenta de baza fara de care calculatorul nu ar putea functiona. Daca la...
Sus!