Imprimantele Laser

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fara a detalia atat de mult ca la imprimantele cu jet de cerneala datorita pe de o parte complexitatii ceva mai mici a mecanismelor unei imprimante laser, cat si datorita unei folosiri pe scara mult mai mica fata de imprimantele cu jet. Deci fara a patrunde prea adanc in tehnologiile care stau la baza imprimantelor laser monocrom, vom puncta totusi cateva caracteristici importante.

- Rezolutia. Dupa cum stim rezolutia reprezinta numarul de puncte care pot fi tiparite pe o unitate de suprafata si se exprima in puncte pe inchi (dpi dot per inch). Evident, cu cat rezolutia este mai mare, cu atat calitatea imaginii tiparite va fi mai buna. In mod normal, rezolutia folosita in cazul unei imprimante laser monocrom este 600 dpi, insa pot exista anumite documente care sa necesite 1200 dpi.

- Limbajele de tiparire. Cel mai raspandit limbaj in momentul de fata este PCL (Printer Control Language), acesta fiind folosit initial in cazul imprimantelor matriciale. Prima versiune de larga raspandire a fost versiunea 3, care oferea suport doar pentru anumite sarcini simple, iar PCL4 a adus o imbunatatire a suportului pentru tiparirea graficelor. PCL5 ofera facilitati precum scalarea fonturilor si suportul formatelor vectoriale. De asemenea, PCL5 foloseste diferite tipuri de compresie astfel incat se obtinea o crestere considerabila a vitezei de tiparire. PCL5e a adus odata cu el comunicatia bidirectionala, pentru raportarea informatiilor de stare ale imprimantei, insa nu a adus imbunatatirea calitatii de tiparire. PCL6 a fost introdus in anul 1996 si este un limbaj complet rescris. Apartinand companiei Adobe Systems, limbajul PostScript a fost introdus in anul 1985. Limbajul PostScript realizeaza o descriere a paginilor in mod vectorial, apoi trimite datele catre imprimanta pentru a fi resterizate. PostScript 1 este un limbaj folosit de editurile mari datorita faptului ca putem transforma imagini de 300 dpi in imagini de 2400 dpi, folosite de masinile de tiparit.

PostScript 2 a fost o compresie superioara, conducand la cresterea vitezei de tiparire a imbunatatit algoritmii de halftoning si modul de administrare a memoriei.

PostScript 3 include imbunatatiri semnificative aduse modulului de interpretare, acest lucru afectand in mod direct si pozitiv calitatea, siguranta, eficienta si productivitatea.

GDI (Graphical Device Interface) reprezinta o alternativa in fata imprimantelor care folosesc PostScript sau PCL. Limbajul foloseste resursele PC-ului pentru a efectua toate prelucrarile asupra documentului ce urmeaza a fi tiparit sub mediul Windows, trimitand apoi informatia direct in format bitmap pentru a fi tiparita.

- Viteza de tiparire. Spre deosebire de modelele cu jet de cerneala, in cazul imprimantelor laser viteza de tiparire reala se poate apropia foarte mult de cea specificata de producator. In unele cazuri, viteza specifica reprezinta viteza mecanismului de tractare a hartiei, respectiv numarul de pagini goale pe care imprimanta este ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
864 cuvinte
Nr caractere:
4 611 caractere
Marime:
5.78 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Imprimantele Laser
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Fara a detalia atat de mult ca la imprimantele cu jet de cerneala datorita pe de o parte...
Intalnim 3 mari tipuri de imprimante: 1. Imprimantele matriciale folosesc ace subtiri care bat...
Incepand de la un anumit punct al evolutiei sale, omul a dorit sa pastreze intr-un fel sau altul...
CAPITOLUL I - TIPURI DE IMPRIMANTE Intalnim 3 mari tipuri de imprimante: 1. Imprimantele...
Argument In zilele noastre informatica este un domeniu in plina ascensiune pe piata. Cresterea...
Sus!