Previzualizare referat:

Extras din referat:

Exista trei tipuri prinipale de imprimante: cu ace, cu jet de cerneala si cu laser. Desi folosesc tehnologii de imprimare diferite, toate primesc aceleasi informatii de la PC si folosesc, de obicei, aceleasi porturi pentru conectare. Cand despachetati imprimanta, trebuie sa cititi instuctiunile cu atentie inainte de conectarea sa deoarece pot exista componente, cum ar fi tavitele de alimentare cu hartie, care trebuie fixate inainte de pornire.

Cand imprimanta este asamblata in intregime, legati-o la iesirea speciala a PC-ului, notata de obicei cu LPT1 sau Printer, si apoi conectati cablul la priza de perete.

In Windows folositi programme speciale numite drivere pentru a traduce imaginea pe care o vedeti pe ecranul monitorului in informatii inteligibile pentru imprimanta.

Inainte de a incepe sa tipariti, trebuie sa va asigurati ca Windows are instalat driver-ul potrivit pentru imprimanta respectiva. Prin alegerea simbolului Printer din Control Panel vi se arata care programe sunt instalate si daca informatiile tiparite sunt transmise prin portul corect.

In timp ce unele imprimante sunt dirijate complet prin programe afisate pe ecran, majoritatea au butoane care indica pe larg procesul curent de tiparire si datele imprimantei. Incercati fiecare buton al imprimantei ca sa intelegeti ce rol are. Butonul de alimentare cu energie se afla de obicei in spatele imprimantei. Inchideti imprimanta cand terminati treaba.

Apasarea butonului Reset este echivalenta cu oprirea si apoi repornirea tiparirii si este folositoare atunci cand apare o problema de genul prinderii gresite a hartiei. Indata ce traseul hartiei a fost eliberat, apasarea acestui buton va face ca partea electronica a imprimantei sa fie din nou in stare de functionare.

Tastele Font/Mode activeaza caracterele interne ale imprimantei stilul de tiparire si calitatea generala a tiparirii. Aceste butoane afecteaza de obicei doar lucrarile scrise in programe care ruleaza din DOS. Windows inlatura sau ignora datele activate de aceste butoane.

Butonul Status se pozitioneaza fie in pozitie Deschis (Open), fie in pozitia Inchis (Close). Deschis inseamna ca imprimanta este gata sa primeasca si sa tipareasca informatii primite de la PC a fost decuplata.

Install print cartrige indeparteaza parghiile care fixeaza cartusul permitand accesul la aceasta.

Alignment Test (testul de aliniere) incepe testul, pentru a se asigura ca pozitia cartusului este buna.

Butonul Quality se pozitioneaza pe Draft (economic) sau quality. Aceasta inseamna ca puteti tipari de proba, adica pe ciorna pentru a economisi timp si cerneala sau pe curat unde calitatea literei este mai buna.

Alegeti imprimanta Imprimantele cu ace folosesc ace subtiri care bat intr-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hartie. Daca aveti o imprimanta cu ace, rezultatele vor fi mediocre. Ele folosesc de fapt, principiul de la masina de scris care foloseste si ea banda tusata. Aceste imprimante ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Imprimanta - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
819 cuvinte
Nr caractere:
4 088 caractere
Marime:
10.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
imprimanta, periferice
Predat:
la liceu
Sus!