Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dispozitivelor uzuale, ca hard discurile interne, CD-RW sau Zip-urile Iomega, li sau alaturat altele mai putin cunoscute, dar surprinzator de versatile, care ne pot satisface nevoia de stocare, fie ca avem nevoie de ceva ieftin, rapid, icapator, portabil sau flexibil.

Dupa caracteristicile principale, putem face o impartire a dispozitivelor in trei categorii principale: unitati magnetice dure (hard discuri) unitati optice si unitati miniaturale. Fiecare dintre ele au avantajele si dezavantajele lor.

Pentru utilizatorii obisnuiti, cel mai convenabil mod de a creste capacitatea de stocare este cumpararea unui alt hard disc intern. Cu toate ca performanta unui HDD variaza in functie de viteza sa de rotatie (uzual 5. 400 sau 7. 200 rotatii pe minut), interfata (IDE, IEEE, 1394 sau USB) si modul de folosire, in majoritatea cazurilor, hard discul va fi cea mai rapida optiune de stocare a datelor. Hard discul intern Caviar Western Digital 1000BB, 100 GB de la Western Digital este cel mai mare si mai rapid, comparativ cu celelalte dispozitive de stocare testate. Ratele mari de tranfer fac hard discul ideal pentru gazduirea aplicatiilor si datelor. Dar pentru ca el este un dispozitiv fix, in permanenta conectat, este vulnerabil la pierderile de date sau erori cauzate de virusi, variatii de tensiune sau socuri. Cu un hard disc extern putem scapa de multe dintre aceste pericole. Maxtor, de exemplu, ofera doua hard discuri externe: Modelul 300DV are 60 GB si o interfata IEEE 1394 (FireWire), in timp ce modelul 3000LE are 40 GB si se conecteaza pe portul USB 2. 0. Daca folosim sistemul pentru a stoca si edita semnal video digital sau daca avem o camera video digitala, alegem interfata IEEE 1394 si cel mai mar hard disc pe care ni-l permitem. Daca vrem o solutie rapida, alegem interfata USB 2. 0 si un hard disc compatibil pentru ca aceasta interfata suporta si dispozitive USB 1. 1. Hard discul FireWire Peerless 20 GB de la Iomega reprezinta o alternativa unica, dar costisitoare, la celelalte hard discuri.

Pachetul consta intr-un disc de 20 Gbcare se introduce intr-o baza verticala conectata la un port IEEE 1394 (modelul de 20GB pe USB 1. 1 costa 400 USD si USB 2. 0). Cele doua porturi IEEE 1394 permit si conectarea altui dispozitiv la PC (camera video, scanner) prin intermediul bazei. Un avantaj al sistemului Peerless este ca ambele modele de baza (USB si IEEE 1394) folosesc acelasi tip de disc. Pentru protejarea datelor de lovituri, Iomega (ca majoritata producatorilor de hard discui externe) a intgrat o protectie hardware in discuri.

Compania ofera doua discuri cu capacitati diferite, dar dstul de scumpe. Harddisk-ul, este o componenta nu numai esentiala pentru datele utilizatorului, ci si una care trebuie protejata cu mare atentie.

Principalul inamic al harddisk-urilor sunt socurile pe carE acestea le suporta. Peste 50% din produsele familii de discuri care se defecteaza de-a lungul timpului datoreaza defectarea socurilor.

Desi HDD-urile pe ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hard Disk - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 734 cuvinte
Nr caractere:
9 032 caractere
Marime:
11.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Tag-uri:
hdd, memorie, hardware
Predat:
la liceu
Sus!