Grafica Vectoriala

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prin acest procedeu imaginile sunt formate din obiecte (grupuri de linii sau curbe) descrise prin formule matematice care stabilesc dimensiunea, pozitia si orientarea lor. Aceste desene pot fi redimensionate si rotite fara sa-si piarda din calitate, deoarece ele se regenereaza la orice dimensiune si in orice pozitie prin formulele matematice prin care au fost descrise. Principalul lor dezavantaj consta in faptul ca, fiind alcatuite din obiecte descrise cu formule matemetice, atat numarul acestor obiecte cat si complexitatea lor sunt limitate, depinzand de biblioteca de formule matematice folosita de programul de desenare.

CorelCHART Program cu care se pot crea grafice pe baza unor date introduse de utilizator sau deja existente pe HD-ul calculatorului CorelMOVE program care creaza animatii punand la un loc imagini si derulandu-le pe ecran (acest program este folosit mai ales pentru producerea filmelor) CorelSHOW program care creaza prezentari ale anumitor produse punand la un loc imagini ale acestora CorelTRACE program folosit pentru scanarea imaginilor CorelMOSAIC gestionar de fisiere (permite vizualizarea fisierelor fara ca acestea sa trebuiasca sa fie deschise) CorelCAPTURE - program care captureaza o imagine care apoi poate fi vizualizata deschizand fisierul creat de CorelCAPTURE (*. cpt) CorelVENTURA program folosit in ziaristica (incadreaza diverse obiecte intr-o pagina de ziar) CorelQUERY - CorelDRAW Este programul cel mai important din pachet, un program de desenare orientat pe obiecte. El poate fi folosit pentru a crea pliante, tricouri, afise, diapozitive. Alaturi de posibilitatea de creare de desene in CorelDRAW se poate introduce si text. Instrumentul Text al programului CorelDRAW poate opera intr-unul din urmatoarele doua moduri: Text Artistic (titlu) Text de tip Paragraph Programul include si posibilitatea de adaugare a caracterelor ce reprezinta simboluri speciale cu ajutorul optiunii Symbol.

Marea putere a programului CorelDRAW consta in manevrabilitatea textului si in posibilitatile de legare cu alte programe. Cu ajutorul acestui program se poate proiecta o macheta de pagina cu text de grosimi si stiluri diferite si cu desene. Spre deosebire de modulul PHOTO-PAINT CorelDRAW poate edita numai grafice importate de tip vectorizat. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
378 cuvinte
Nr caractere:
2 292 caractere
Marime:
69.05 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatica
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Grafica Vectoriala
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Exemplu de folosire a aplicatiei CorelDraw. Obtinerea imaginii este descrisa pas cu pas folosind...
1.SISTEME GRAFICE 1.1. Sinteza, prelucrarea si analiza imaginilor Prin sistem grafic se...
In istoria evolutiei sistemelor de calcul, modalitatea de reprezentare grafica a informatiei a...
PREFATA Departe de a reprezenta doar o fascinatie, grafica pe calculator a patruns in viata...
Una dintre cele mai puternice facilitati MS Excel este aceea de a construi reprezentari...
Sus!