Funcționarea Rețelei Aplicația Client Server

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Primele aplicatii de retea erau in majoritate programe integrate. De exemplu, daca ofereau o baza de date multiutilizator ele aveau si partea frontala (front-end) de interactiune cu utilizatorului si motorul bazei de date (partea de program care lucra cu fisierele bazei de date) pe acelasi PC. Singura parte care se putea afla in retea, pe server, era baza de date.

In aceasta configuratie, calculatorul client realiza toata prelucrarea datelor (citire, cautare a inregistrarilor dorite intre datele citite etc. ). Aplicatiile acestea pot fi descrise ca avand doar client. Serverul era o simpla pompa de date: trimitea utilizatorului date din fisierele aflate pe disc sau le primea si le stoca pe disc.

In ultimii ani au aparut un numar mare de sisteme de baza de date sofisticate care pun in retea motorul de acces la baza de date care se afla in parte frontala (front-end) utilizatorul. Acestea se numesc sisteme client/server. O data cu imbunatatirea performantelor datorita eliminarii supraincarcarii retelei cu transferuri mari de date, mai exista si avantajul faptului ca serverul poate deservi mai multi clienti in acelasi timp. Intregul proces de sincronizare al accesului la baza de date, care trebuia realizat de clienti, este acum realizat de server, ceea ce face aplicatiile mai simple si intregul sistem mai eficient.

Bazele de date nu sunt singurele aplicatii care pot fi realizate in sistem client/server. Alte aplicatii client/server includ servere de posta electronica, sisteme de vizualizare pe calculator a imaginilor si urmarire serviciilor de retea.

O securitate mai buna, deoarece accesul la datele din baza de date server este indirect. Utilizatorii nu pot vedea fisierele de date decat daca li se da acest drept in mod explicit.

Performantele pot fi imbunatatite usor, deoarece o mai buna proiectare a serverului poate duce la o mai buna coordonare a utilizatorilor care doresc servicii in acelasi timp si, de aici, performante mai bune. In cazul severelor de baze de date prin retea pentru a gasi ce ii intereseaza; e suficient ca ele sa trimita cereri catre server, iar serverul le va trimite doar rezultatele pe care le doresc.

Creste raportul calitate/pret. Clientii trebuie doar sa aiba suficienta putere de calcul pentru a rula partea frontala (front-end). (Cand sunt necesare performante mai mari, serverul poate fi inlocuit cu un calculator personal mai performant si, respectiv, mai scump). Dezavantajele sistemelor client/server: Complexitatea: nu este simplu, de obicei, sa configurezi si sa administrezi sisteme client/server. Necesitati: pentru a avea multi utilizatori, serverul din sistemele client/server are nevoie de un calculator scump. Aplicatiile de pe server au tendinta sa devie mai mari si mai complexe si au nevoie de mai multa memorie RAM.

Pret: performantele serverului scad o data cu cresterea numarului de utilizatori. Pentru a reface performantele, serverul de baza de date trebuie sa ruleze pe o masina ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Functionarea Retelei Aplicatia Client Server
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 123 cuvinte
Nr caractere:
5 443 caractere
Marime:
7.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Informatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!